2016-10-09 06:03:12
Φωτογραφία για Παίξε γκολφ και θα… ζήσεις πέντε χρόνια παραπάνω!
Οι άνθρωποι που παίζουν γκολφ… ζουν περισσότερο, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας Όπως προκύπτει από την εν λόγω μελέτη, τα βασικά συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζει η βρετανική Telegraph, η άσκηση που προσφέρει το γκολφ είναι ικανή να αποτρέψει την εμφάνιση περισσότερων από 40 χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Για τη διεξαγωγή και τελική έκβαση της συγκεκριμένης μελέτης, οι ερευνητές έκαναν «φύλλο και φτερό» περισσότερες από 5.000 έρευνες που αφορούν στο γκολφ και τελικά συμπέραναν πως το δημοφιλές σπορ έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Και όχι μόνο αυτό. Από τις έρευνες προκύπτει πως το γκολφ μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής έως και πέντε ολόκληρα χρόνια.

AdTech Ad

Με το γκολφ, μπορεί να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η μυϊκή δύναμη κυρίως των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ πολύ σημαντικά είναι τα οφέλη για τον μεταβολισμό των παικτών κάθε ηλικίας, καθώς και για το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.


Το γκολφ μπορεί, επίσης, να βοηθήσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη, αλλά και να ενισχύσει τον οργανισμό ανθρώπων που έχουν περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Συν τοις άλλοις, το γκολφ και η άσκηση που αυτό προσφέρει, μειώνει το άγχος, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

«Όσοι παίζουν γκολφ ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν παίζουν, με τους πρώτους να δρέπουν τα οφέλη που τους προσφέρει το αγαπημένο τους σπορ. Το γκολφ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό, ενώ μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της αυτό-εκτίμησης και του αυτό-σεβασμού», σχολιάζει ο Andrew Murray, γιατρός στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και επικεφαλής διεξαγωγής της έρευνας.

«Δεδομένου ότι γκολφ μπορεί να παίξει άνθρωπος κάθε ηλικίας, από τους πολύ νέους μέχρι τους μεγαλύτερους, είναι εμφανές ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία», εξηγεί ο ίδιος.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως μόλις 55 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη – ήτοι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού – παίζουν γκολφ, εκφράζοντας την ανάγκη να αυξηθούν τα νούμερα αυτά.

«Ο καθένας μπορεί να παίξει γκολφ, είτε είναι… τεσσάρων, είτε… 104 ετών», σημειώνει με νόημα, ενώ σπεύδει να επισημάνει πως «πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα πως το γκολφ είναι το σπορ των πλουσίων. Αυτή τη στιγμή, το 78% των γηπέδων γκολφ σε ολόκληρο τον κόσμο είναι διαθέσιμο προς το κοινό και εντελώς δωρεάν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ