2016-10-10 22:45:27
Φωτογραφία για GP Ιαπωνίας - RACE: Ο Rosberg στη χώρα του ανατέλλοντος τίτλου
Νίκη δια περιπάτου του Γερμανού, στο GP Ιαπωνίας, καθώς ο Lewis Hamilton μετά από καταστροφική εκκίνηση ανέκαμψε στην 3η θέση - Στους 33 βαθμούς η διαφορά των δύο, παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών για 3η διαδοχική χρονιά η Mercedes.

Συνεχίζοντας την φαινομενική του «φόρμα» και αγωνιστική αρτιότητα αυτό το Φθινόπωρο, ο Nico Rosberg πέτυχε στη Suzuka της Ιαπωνίας την 9η φετινή του νίκη στη Formula 1 και σε συνδυασμό με την μόλις 3η θέση του Lewis Hamilton, ο οποίος ανέκαμψε από μια από τις χειρότερες εκκινήσεις της καριέρας του, απέκτησε προβάδισμα 33 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερα grand prix πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Γερμανός και ο Βρετανός, στο μεταξύ, εξασφάλισαν στην Ιαπωνία και μαθηματικά το τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Mercedes GP, που εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχος της υβριδικής εποχής στην οποία η F1 εισήλθε το 2014.


Τους δύο οδηγούς της πρωταθλήτριας στο βάθρο χώρισε ο Max Verstappen, ο οποίος εκτέλεσε άψογα στρατηγική παρεμφερή των Mercedes (εκκίνηση με τη μαλακή γόμα και έπειτα δύο σετ σκληρής) και στο τέλος υπερασπίστηκε με σχετικά αμφιλεγόμενο, ξανά, τρόπο τη θέση του από τον Hamilton.

Οι δύο Ferrari, με τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, περιορίστηκαν εκτός βάθρου, καθώς ο πρώτος υποσκελίστηκε στο δεύτερο pit-stop από τον Hamilton (παρότι ο Γερμανός επέλεξε τη μαλακή γόμα), ενώ ο Kimi εκκίνησε από την όγδοη θέση, αντί της τρίτης, λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων μετά τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές.

«Αισθάνομαι καλά γιατί ήρθα εδώ για να κερδίσω», είπε μετά τους πανηγυρισμούς της ομάδας του για τον τίτλο κατασκευαστών ο Rosberg. «Ξέρω καλά ότι η διαφορά είναι στους 33 βαθμούς, και είναι καλύτερο να είναι υπέρ σου η διαφορά παρά το αντίθετο, όμως ο Lewis παραμένει ομόλογός μου και πρέπει πάντα να τον υπολογίζω. Θα το κυνηγήσει όσο μπορεί στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά εγώ θα αφοσιώνομαι να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά σε κάθε αγώνα», κατέληξε ο 31χρονος. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ