2016-10-11 05:59:15
Φωτογραφία για Γ. Πατούλης: Εγκαινιάζουμε μια ακόμη δομή πρόληψης δημόσιας υγείας στους Δήμους
Παρουσία του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της Κ.Ε.Δ.Ε  Γ. Πατούλη, τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης Με την παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης καθώς και σχετική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για τον προληπτικό έλεγχο του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής και των καρωτίδων. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κατραμάνος Σπυρίδων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία. Με τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειας του Δήμου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών».


Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με πολύ ευαισθησία και μοναδικό ζητούμενο την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου εγκαινιάζουμε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Σκοπός της νέας αυτής δομής είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία πρόληψης».

Στη συνέχεια ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης κ. Χρήστος Γιαννάκης Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, Πολιτικός Εκπρόσωπος για το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, αναφέρθηκε στα διαγνωστικά πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. O κ. Φώτης Πατσουράκος Καρδιολόγος μίλησε για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Πάνω στο ίδιο θέμα ενημέρωσε τους δημότες και ο ακτινολόγος ιατρός κ. Γιώργος Ανυφαντάκης. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις προληπτικές εξετάσεις των καρωτίδων αναφέρθηκε η κα. Μαρία Κουρή, ιατρός ακτινολόγος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ