2016-10-11 23:05:46
Φωτογραφία για ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι εικόνες από τη Συρία - Η μικρή Aya πριν και μετά τον βομβαρδισμό στο σπίτι της [video]
Δείτε το βίντεο με τον συγκλονιστικό διάλογο του διασώστη με το 8χρονο κοριτσάκι από την πόλη Ταλμπισέ 9 Οκτωβρίου 2016... Η μικρή Aya στην πόλη Ταλμπισέ της Συρίας φωτογραφίζεται στο σχολείο της. Μία μέρα μετά, 10 Οκτωβρίου 2016... Το ξανθό αγγελούδι έχει μόλις επιβιώσει, με πολλά τραύματα, από τον βομβαρδισμό που κατέστρεψε το σπίτι της.

Το «πριν» και το «μετά» για ένα παιδί. Μπορεί να μην έχασε τη ζωή του, μπορεί να μην τερμάτισε την πορεία του σε τούτο τον κόσμο, αλλά η πραγματικότητά της, όπως την είχε μάθει μέχρι και τη Δευτέρα, τελείωσε. Οι γονείς της Aya έδωσαν τις δύο φωτογραφίες για ανάρτηση στο facebook, προκειμένου να αναδείξουν μία πραγματικότητα. Τη ζωή τους πριν και τη ζωή τους μετά.

Το 8χρονο αγγελούδι με τα ξανθά μαλλιά και τα καταγάλανα μάτια, εμφανίζεται στο σχολείο της γεμάτη χρώματα και βλέμμα γεμάτο ελπίδα, η οποία πηγάζει μέσα από την παιδική του αθωότητα. Λίγες ώρες μετά, το ίδιο κορίτσι είναι καλυμμένο με λάσπες και αίματα, τρομοκρατημένο... είναι ένα διαφορετικό παιδί, το οποίο είδε το σπίτι του να χάνεται, τα αγαπημένα του πράγματα και παιχνίδια να γίνονται χίλια κομμάτια και το ίδιο, να γλιτώνει από το θάνατο καθαρά από τύχη.


Το κοριτσάκι φαίνεται να αναζητεί τον πατέρα της, όταν ένας από τους διασώστες τη ρωτά πως τη λένε και που βρισκόταν όταν βομβαρδίστηκε η περιοχή. Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός:

-Πώς σε λένε

-Aya

-Πού βρισκόσουν όταν συνέβη;

-Στο σπίτι, αλλά η οροφή έπεσε πάνω μας... Ω μπαμπά, μπαμπά έλα...

Η Aya έπεσε θύμα των βομβαρδισμών στην περιοχή, από τους οποίους δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 30 τραυματίστηκαν. Οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της τραυματίστηκαν επίσης από τον βομβαρδισμό. Ωστόσο, μετά από προσπάθεια των ακτιβιστών στην περιοχή, η οικογένεια έσμιξε και όπως έγινε γνωστό, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν από τους γονείς του κοριτσιού στους ακτιβιστές, οι οποίοι τις «ανέβασαν» στο facebook. Αυτό είναι το πρόσωπο του πολέμου. Αυτή είναι η διαφορά της μίας και της άλλης πραγματικότητας. Τη μία ημέρα στο σχολείο, την επομένη στο νοσοκομείο. Το 8χρονο αγγελούδι από τη Συρία θα κουβαλά μία ζωή αυτές τις τραυματικές εμπειρίες. Τουλάχιστον, όμως, θα ζει για να αντιμετωπίσει τα «φαντάσματά» της. Πόσα άλλα παιδιά δεν είχαν και δεν θα έχουν αυτήν την ευκαιρία μέχρι το τέλος ενός πολέμου που γίνεται για την εξουσία στην περιοχή; Χιλιάδες... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ