2016-10-12 06:41:12
Φωτογραφία για Οι λόγοι που τα καλά παιδιά πάντα πιάνονται κορόιδα
Τα καλά παιδιά έχουν πάντα πολλά προβλήματα. Ο λόγος; Επειδή είναι καλά. Πολλές φορές δε, παραείναι καλά για να κρατήσουν ισορροπία. Και μπορεί ως εξωτερικοί παρατηρητές να πιστεύουμε ότι το να είσαι καλός είναι εύκολο, αλλά στην ουσία τα προβλήματα είναι πολλά. Τόσα πολλά που σε κάνουν να αμφιβάλλεις.

Και αυτό το στόρι κάπου πρέπει να τελειώνει και με σένα. Αυτή είναι η προσπάθεια του AskMen.gr, να σου πετάξει στα μούτρα όλες τις αμφιβολίες, τους προβληματισμούς και τα βάσανα που τριγυρνούν στο κεφάλι σου και να σου πει την πικρή αλήθεια: είναι άλλο να είσαι καλός και άλλο να είσαι μ@λ@κ@ς.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει την καλοσύνη που δείχνεις

Τις περισσότερες φορές φτάνεις στο σημείο να χαλάς τον χρόνο σου και την ψυχολογία σου, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις συγκεκριμένα άτομα. Το πρόβλημα, είναι πως οι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον αγώνα που δίνεις για να τους κρατάς ευχαριστημένους. Και πόσο μάλλον, όταν εσύ ο ίδιος από την καλοσύνη και την πραότητα σου, δεν τους αφήνεις να γνωρίζουν. Μήπως όμως πρέπει να ξεκινήσεις να γνωστοποιείς σε κάποιους, πόσο σημαντικό είναι να τοποθετείς εκείνους πάνω από εσένα τον ίδιο;


Κάποιοι σε χρησιμοποιούν

Όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως έχεις τη θέληση να κάνεις πράγματα, σχεδόν πάντα προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Είσαι αυτό που ονομάζουμε «το σιγουράκι». Οπότε πρέπει ν' αποφασίσεις πως θα χειρίζεσαι τις καταστάσεις από τώρα και στο εξής: θα είσαι ο άνθρωπος στον οποίο θα τρέχουν όλοι μόνο όταν θα έχουν ανάγκη, ή θα κρατάς και λίγο χώρο για την αξιοπρέπειά σου;

Πληγώνεσαι συνεχώς

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το πως νιώθεις. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληγώνεσαι συνεχώς. Όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις. Σίγουρα κάποιοι δεν ενδιαφέρονται. Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις, είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και σταθερός, για να μην διώξεις άθελα σου αυτούς που πραγματικά νοιάζονται.

Νιώθεις ότι δεν υπάρχει λόγος ν' αλλάξεις

Αν είσαι καλός και δεν παίρνεις αυτό που θέλεις, το ν' αλλάξεις ξαφνικά, σου δίνει την εντύπωση πως θα φανείς ανόητος. Σωστά; Λάθος. Ίσως να είσαι περιτριγυρισμένος από ανόητους. Ίσως όμως να έχεις εσφαλμένη εντύπωση για το τι σημαίνει να είσαι καλός. Ή θα πρέπει ν' αλλάξεις τους ανθρώπους από τους οποίους ζητάς αναγνώριση, ή ν' αλλάξεις τον τρόπο που σκέπτεσαι πάνω στο θέμα, γιατί διώχνεις κόσμο μακριά σου. Και ποιο νομίζεις ότι είναι το πιθανότερο να συμβεί;

Νομίζεις ότι είσαι αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Στις γυναίκες -τις περισσότερες φορές- αρέσουν τα καλά παιδιά. Και εσύ είσαι ένα καλό παιδί. Αλλά δεν μπορείς να σταυρώσεις γκόμενα. Τι φταίει; Μπορεί όλες να είναι μουρλές. Ή μπορεί εσύ να νομίζεις ότι ξέρεις τι θέλουν και να μην ακούς αυτά που θέλουν πραγματικά. Και ναι, αυτό είναι πρόβλημα.

Ο κόσμος σε αποκαλεί ανόητο επειδή είσαι καλός

Τα περισσότερα άρθρα που γράφονται στα γυναικεία περιοδικά, αναφέρουν πόσο σπαστικά θεωρούν τα καλά παιδιά οι γυναίκες. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως μισούν όλα τα καλά παιδιά και απλά ψάχνουν γελοίους για να γελάσουν. Σταμάτα να πιστεύεις ότι ξέρεις τον τρόπο που σκέφτονται και προσπάθησε να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική.

Δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος

Όλοι μας ζητάμε λίγη αναγνώριση. Ειδικά από τους ανθρώπους, που υποτίθεται ότι βρίσκονται κοντά μας. Και αυτό δεν είναι κακό. Όμως την ίδια στιγμή που αποζητάς την αναγνώριση των άλλων, αφιέρωσε και λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Προσπάθησε να είσαι ευτυχισμένος και γαλήνιος, έτσι ώστε οι σχέσεις με τους τριγύρω σου να παραμένουν υγιείς.

Κολλάς στο friendzone

Αν θες να ζητήσεις ραντεβού από ένα κορίτσι, απλά ζήτα το. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να κάνεις υπομονή, ούτε να παριστάνεις τον καλό φίλο. Οι γυναίκες μπερδεύονται. Το αν η κίνηση σου θα έχει επιτυχία ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό όμως είναι και το παιχνίδι. Να ξέρεις να χάνεις όπως και να κερδίσεις. Μάζεψε τις αντοχές και το θάρρος σου και κάνε την κίνηση.

Νιώθεις ότι όλοι σου χρωστάνε

Βασικός κανόνας ανθρώπινης συμπεριφοράς: όταν θα κάνεις κάτι, μην γυρέψεις ποτέ αντάλλαγμα. Κάντο απλά, επειδή συμφωνεί με τον τρόπο που σκέφτεσαι και πορεύεσαι καθημερινά. Το να περιμένεις ανταμοιβές, θα σε κρατήσει απλά πικραμένο και απογοητευμένο. Αν πάλι σου επιστραφεί, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Φοβάσαι την απόρριψη

Το θέμα είναι πως όλοι φοβόμαστε την απόρριψη, όχι μόνο εσύ. Η διαφορά, είναι πως κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται υπερβολικά για το τι άποψη θα σχηματίσουν όλοι οι άλλοι. Υπάρχουν όμως και αυτοί, που αντιλαμβάνονται ότι η απόρριψη μπορεί να έρθει, ασχέτως αν την αξίζουν ή όχι. Γιατί; Γιατί έτσι είναι η ζωή. Και είναι αυτό που απαιτείται να καταλάβεις, ώστε να ξεπεράσεις τον συγκεκριμένο φόβο σου.

Είσαι υπερβολικά πιεστικός

Κάτι που ισχύει αποκλειστικά για τις σχέσεις. Υπάρχουν τα καλά παιδιά που θέλουν τόσο πολύ να δείξουν ότι είναι καλοί, ώστε τους βγαίνει μια «υπερπροσπάθεια». Οι γυναίκες ειδικά δεν το θέλουν αυτό. Δεν θέλουν έρωτες και λουλούδια από το πρώτο ραντεβού, ούτε σχέδια για το μέλλον. Θέλουν απλά να έρχονται τα πράγματα στη φυσική τους ροή. Οπότε χαλάρωσε, πιες ένα ποτό μαζί της και απλά μιλήστε. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Τελικά, όλη αυτή η προσπάθεια για ισορροπία σε κουράζει

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο. Αλλά έχεις διανύσει ήδη το 50% της απόστασης. Το να προσπαθήσεις να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στους άλλους και σε σένα, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλές φορές μοιάζει αδύνατο. Η αξιοκρατία δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά όσο πιο πολύ πασχίζεις, τόσο καλύτερα θα μαθαίνεις τους ανθρώπους. Σε ποιους πρέπει να δίνεσαι και σε ποιους πρέπει να κρατάς μια απόσταση ασφαλείας. Και η ζωή, συνεχίζεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ