2016-10-13 11:40:22
Φωτογραφία για Άντρος Κυπριανού: Αν δεν λυθεί το Κυπριακό οι συνέπειες για την Κύπρο θα είναι αρνητικές
Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Άντρο Κυπριανού και τον Τουμάζο Τσιελεπή, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και την Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του κόμματος. Οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Μετά τη συνάντηση με το «Ποτάμι» ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τις εξελίξεις αλλά και για τις θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σημειώνοντας ότι για το ΑΚΕΛ μια σωστή λύση είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Αν δεν επιτευχθεί η εξεύρεση λύσης, σημείωσε, η όλη κατάσταση στο νησί θα διολισθαίνει συνεχώς με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες εις βάρος και της χώρας και του κυπριακού λαού
. Το ΑΚΕΛ τόνισε εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, αν και είναι κόμμα της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης, στηρίζει τη διαδικασία και επιχειρεί να συμβάλλει με απόψεις και προτάσεις στις συζητήσεις που διεξάγονται στο εθνικό συμβούλιο και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο εξωτερικό. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι για τη διαχρονική στήριξη στις προσπάθειες για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την οποιαδήποτε λύση. Θα αποδεχτούμε λύση που θα βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι παρά τις όποιες ίσως ιδεολογικές διαφορές, υπάρχει ταύτιση στα μεγάλα εθνικά θέματα. Σημείωσε ότι το Ποτάμι θα προσπαθήσει στην ελληνική πραγματικότητα, και στην ελληνική βουλή και στην ελληνική κοινωνία, να δώσει μια ώθηση στη λύση και όχι να την αρνηθεί. «Δεν πρέπει οι Έλληνες, δεν πρέπει το έθνος, δεν πρέπει η Κύπρος να κρύβει τα προβλήματα συνέχεια στα ντουλάπια και κάτω από τα χαλιά. Πρέπει να τολμήσουμε, βεβαίως έχουμε αρχές και υπάρχουν πράγματα απαράβατα για εμάς, άρα δεν θα δεχθούμε την οποιαδήποτε λύση, αλλά καταρχήν είμαστε με το στρατόπεδο της λύσης, και όχι με αυτό της άρνησης» υπογράμμισε καταλήγοντας με την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για όλους τους Κυπρίους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ