2016-10-14 00:09:11
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Ο δήμος τσίμπησε οφειλέτη από το 1992 - Χέρι και στους τάφους
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού στον Δήμο Αιγιάλειας, το οικονομικό του επιτελείο, υπό τον αντιδήμαρχο Δ. Καλαμίδα, επιχειρεί να βρει λύσεις που και περισσότερα έσοδα θα αποφέρουν στα ταμεία και δικαιότερη κατανομή βαρών στους πολίτες, αφού σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται ανισότητες που κοστίζουν σε κάποιους σοβαρά, εις βάρος άλλων.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης χρεών, ακόμα και με κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών για ποσά άνω των 1.000 ευρώ, αλλά και τον διακανονισμό όλων των τραπεζικών δανείων από δεκαετίας, οι υπεύθυνοι εντείνουν τώρα τις προσπάθειές τους, ώστε ο Δήμος να πάρει αυτά που του χρωστούν ουκ ολίγοι εδώ και πολλά χρόνια.

Οι «χειρουργικές κινήσεις» της οικονομικής υπηρεσίας είναι πλέον καθημερινές, με χαρακτηριστική περίπτωση -μόλις προχθές- επαγγελματία της νύχτας, που εντοπίστηκε να χρωστά από το 1992 (!) συνολικά 11.000 ευρώ και που τελικά εισπράχθηκαν.


«Αν θες να τσιμπήσεις κάποιους, τους τσιμπάς, αφού γίνει ο σωστός έλεγχος στα στοιχεία του Δήμου. Αν πάλι κάνεις μικροπολιτική, κλείνοντας τα μάτια για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν γίνεται τίποτα», λέει με νόημα σχετικά στην «Π» ο κ. Καλαμίδας.

Αλλος ένας τομέας στον οποίο ετοιμάζεται να «βάλει χέρι» η Αντιδημαρχία Οικονομικών, είναι τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για έναν τάφο, αφού παρατηρείται το ετήσιο κόστος να διαφέρει από χωριό σε χωριό και μεταξύ δημοτικών ενοτήτων, ακόμα κι αν οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

Οι περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» είναι σε Διακοπτό και Ερινεό... όπου χαριτολογώντας, στελέχη του Δήμου λένε πως «εκεί ο θάνατος είναι ασύμφορος».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ