2016-10-14 09:43:50
Φωτογραφία για Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλες οι πληροφορίες
Παρασκευή 14 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την επίσημη προαναγγελία από την κυβερνητική εκπρόσωπο ότι έρχεται δομικός ανασχηματισμός.

Μπορεί ο ανασχηματισμός να συζητιόταν παρασκηνιακώς εδώ και καιρό, είναι όμως η πρώτη φορά που η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για δομικό ανασχηματισμό και όχι τυχαία βέβαια.

Ήδη τα σενάρια για το ποιος θα αντικαταστήσει ποιον, δίνουν και παίρνουν με το υπουργείο Υγείας να βρίσκεται, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, πάνω πάνω στη λίστα των αλλαγών που θα προωθήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα ονόματα. Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου συζητείται εντόνως το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ως το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Ξανθό.


Την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, είχαν βολιδοσκοπήσει εδώ και καιρό στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα ενδιαφερόταν να αναλάβει ξανά τη θέση στο υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι ήταν υπουργός Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου το 2009 και παρέμεινε στη θέση της για περίπου 8 μήνες μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ίδια πάντως δε φαίνεται -όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι στο HealthReport.gr– να ήταν αντίθετη σε μια υπουργοποίησή της με το ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως δεν ήταν τυχαίο ότι διατηρούσε χαμηλούς τόνους σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα τα ονόματα που συνεχίζουν να «παίζουν» για το υπ.Υγείας και ακούγονται εδώ και καιρό είναι αυτό της Όλγας Γεροβασίλη παρότι δε θεωρείται πλέον πιθανό, του Χρ.Μαντά, ούτε σε αυτό στοιχηματίζουν οι καλά γνωρίζοντες κυρίως λόγω της υπόθεσης με τη ΜΚΟ, αλλά ακόμη και αυτό της Θ.Τζάκρη.

Από την άλλη δεν αποκλείεται να υπάρξει και πρόσωπο έκπληξη στην περίπτωση που απομακρυνθεί τελικώς το νυν υπουργικό σχήμα από την οδό Αριστοτέλους.

Γι αυτό και η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εδώ και καιρό, περιμένοντας τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με το αν θα μείνει ή θα φύγει.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Παρασκήνια: Ο Πολάκης ο Ξανθός και ο ανασχηματισμός»

Άλλωστε εδώ και καιρό από στελέχη της Κουμουνδούρου ασκούνται πιέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου να απομακρυνθεί ειδικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με το επιχείρημα, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ότι υπάρχει αργοπορία στα έργα στην Υγεία, με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει μπει το τελευταίο διάστημα και εκείνος στο στόχαστρο, παρότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Αιτία, λένε οι καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, οι χειρισμοί στην υπόθεση τουΚΕΕΛΠΝΟ. Μια υπόθεση που επικοινωνιακά θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότιστοίχισε στην εικόνα του κόμματος. Και αυτό επειδή έμειναν «ανοικτές»ορισμένες τυπικές διαδικασίες κατά την απομάκρυνση του τέως…νυν προέδρουΑθ.Γιαννόπουλου, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί στο ΣτΕ και να επιστρέψει στη θέση του.

Ο Παύλος Πολάκης

Γι αυτό δεν αποκλείεται ο Π.Πολάκης να απομακρυνθεί από το υπουργείο Υγείας, με κατεύθυνση όμως ένα άλλο υπουργείο λιγότερο σημαντικό, λένε οι ωτακουστές στοHealthReport.gr.

Πάντως στην κακή εικόνα του «διδύμου» των Κρητικών της οδού Αριστοτέλους, φαίνεται ότι συνέβαλαν ακόμη και οι τροϊκανοί με τους οποίους δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, με συνέπεια οι συνεννοήσεις να γίνονται με το υπουργείο Οικονομικών.

Ανδρέας Ξανθός -Παύλος Πολάκης

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, υπήρξε μόνο μία και μοναδική συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη με εκπροσώπους της τρόικας. Μία συνάντηση που κράτησε ελάχιστα καθώς ο Έλληνας υπουργόςαποχώρησε εκνευρισμένος Οι οριστικές επιλογές βέβαια στο νέο κυβερνητικό σχήμα, θα εξαρτηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή από τις πιέσεις που θα ασκηθούν από το κόμμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι αυτό και τίποτε δεν αποκλείει το γεγονός ακόμη και να μη γίνει καμία αλλαγή στο υπουργείο Υγείας αν και θεωρείται απίθανο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ