2016-10-14 21:43:01
Φωτογραφία για ΠΟΣΚΕ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 

(ΠΟΣΚΕ) 

ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362 

ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854 

Email: [email protected] 

Δνση Επικοινωνίας : Χαρ. Τρικούπη 12 Ηλιούπολη 

Αθήνα 14/10/2016 

ΘΕΜΑ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Μετά από επικοινωνία μας με τον ΕΟΠΥΥ πληροφορηθήκαμε ότι για τις τρέχουσες οφειλές έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου 2016 και εντός του Οκτωβρίου θα δοθεί οριστικοποίηση Μαΐου και Ιουνίου 2016 με στόχο όπως είχε προαναγγελθεί έως τέλος 2016 να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος με σημαντικές πιθανότητες δε και ο Σεπτέμβριος. 

Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και έχουν ζητηθεί να προσκομίσουν οι Ιατροί δικαιολογητικά και τιμολόγια προκειμένου να πληρωθούν
. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για το ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΑ, ενώ έπεται και το ΤΣΕΥΠ. Ως προς το ΤΑΠΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και θα πρέπει να αναμένουμε την αποστολή ειδοποιήσεων για την προσκόμιση δικαιολογητικών ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης. Για τα υπόλοιπα ταμεία όπως επίσης και για το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής του ΟΠΑΔ αλλά και του ΕΟΠΥΥ αναμένεται η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμιση που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ύψος των εκπτώσεων, που όπως πληροφορούμαστε για τους Ιατρούς για τις προ 2012 οφειλές και για τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υφίσταται, πλην όμως αναμένουμε να δούμε να ψηφίζεται και στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ για το 10% αναμένεται να είναι έως 45% με προσπάθεια αυτό να συνδεθεί με το ύψος του υπολοίπου που οφείλεται. 

Η ΠΟΣΚΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει παρεμβαίνοντας όπου θεσμικά μπορεί. 

Σας κοινοποιούμε παράλληλα Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ που αφορά την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ληξιπρόθεσμα. 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Φ.Ν ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ  ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ