2016-10-14 23:59:07
Φωτογραφία για Ο Παναθηναϊκός νίκησε αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα
Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 84-76 επί της Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Δευτέρας στο ΣΕΦ. Με τον Νίκο Παππά να κάνει… όργια (19 π.), ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε ιδανικά την Ευρωλίγκα. Κομβικότατος ο Σίνγκλεντον στην τέταρτη περίοδο με μεγάλα τρίποντα και φοβερές άμυνες (13 π.), έκανε αρκετές δουλειές ο Νικ Καλάθης (13 πόντους), 11 ο Μπουρούσης. Νέα ομάδα οι πράσινοι και χωρίς δεύτερο πλέι μέικερ μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς τρόμαξαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι "πράσινοι" είχαν πολλά κενά διαστήματα στην απόδοσή τους, κυρίως επιθετικά.

Η έλλειψη ενός έξτρα οργανωτή και τα χαμηλά ποσοστά δεν άφησαν την ελληνική ομάδα να επιβάλει το ρυθμό της και το ματς ήταν ρευστό μέχρι τέλους. Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στο παρκέ και δυσκολεύονταν στην επίθεση
. Στο τέταρτο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήρε μικρό προβάδισμα με 7-4 για να ισοφαρίσει σε 9-9 η Ζαλγκίρις στο 7’. Ο Νίκος Παππάς έδωσε όμως επιθετικές λύσεις στους «πράσινους», που στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, προηγήθηκαν με 20-15. «Φτωχή» επιθετικά ήταν και η δεύτερη περίοδος στο ΟΑΚΑ, με την λιθουανική ομάδα να παίρνει προβάδισμα με 22-27 στο 14’, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε (27-27) στο επόμενο δίλεπτο. Με τρίποντα του Φελντέιν και του Φώτση, οι «πράσινοι» έκαναν το 34-29 στο 18’ ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Δομινικανός γκαρντ, «έγραψε» με τρίποντο και πάλι, το 37-30. Στο δεύτερο μέρος η Ζαλγκίρις πίεσε περισσότερο και στις δύο πλευρές του γηπέδου και με σερί επτά πόντων, ισοφάρισε σε 37-37 στο 23ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης στην συνέχεια αλλά η δυσκολία στα ριμπάουντ δεν τον βοηθούσε να πάρει τα ηνία στο σκορ, με αποτέλεσμα η ομάδα του «Σάρας» να προηγηθεί στο 30’ με 51-52.Στην τελευταία περίοδο και όταν ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει κολλήσει επιθετικά, ο Νίκος Παππάς ανέλαβε δράση και με δύο τρίποντα έκανε το 65-59 στο 34ο λεπτό. Η Ζαλγκίρις δεν σταμάτησε να πιέζει μειώνοντας σε 69-67 αλλά Παππάς και Μπουρούσης κρατούσαν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος. Με τρίποντο του Καλάθη, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε το 77-68 στο 38’ αλλά οι Λιθουανοί στο 39’ είχαν μειώσει σε 78-74. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχασε τον έλεγχο και έφτασε τελικά στη νίκη με 84-76.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ