2016-10-16 04:15:21
Φωτογραφία για Γιατί πολλοί άντρες δεν θέλουν γυναίκες σε θέσεις εξουσίας
Σχεδόν η πλειοψηφία των αντρών που κατέχει θέσεις ισχύος επιθυμεί ολοένα και λιγότερες γυναίκες επικεφαλής. Ο λόγος; Μια γυναίκα που έχει δύναμη στα χέρια της, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να επιβραδύνει τα πράγματα.

Έπεσες από τα σύννεφα; Μάλλον όχι. Άλλωστε, ο σεξισμός ζει και βασιλεύει ακόμη και στις μέρες μας. Η εξουσία είναι γένους αρσενικού, σου έλεγε ο Don Draper και η αντροπαρέα του από το “Mad Men”, αλλά εσύ νόμιζες πως αυτά συνέβαιναν στα '60s. Κι όμως, εν έτει 2016, η άποψη ότι οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται χαμηλά στην επαγγελματική ιεραρχία τείνει να είναι ο κανόνας. Τουλάχιστον, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία PricewaterhouseCoopers, που διεξήγαγε σχετική έρευνα, «ο επιχειρηματικός κόσμος της Αμερικής ζει ακόμα στην εποχή του Mad Men με το 53% των διευθυντών να υποστηρίζει ότι μόνο μία στις πέντε γυναίκες θα πρέπει να έχει διευθυντική θέση για το καλό της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας».


Το παράδοξο είναι ότι ενώ το 98% των μεγάλων εταιρικών κεφαλιών πιστεύει ότι είναι καλό να υπάρχει διαφορετικότητα στον επαγγελματικό τομέα, από την άλλη παραδέχεται ότι συνεχίζει να λειτουργεί με σεξιστικό τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι στην έρευνα δεν διευκρινίζονται οι ακριβείς λόγοι που οι ισχυροί άντρες δεν θέλουν οι γυναίκες να έχουν τον έλεγχο στην δουλειά, ωστόσο εκτιμάται ότι ένας απ΄ αυτούς έχει να κάνει με το ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν «καρφιά» στο όνομα της δικαιοσύνης.

«Μία γυναίκα έχει μικρότερη ανοχή στις μπαγαποντιές και στις ανήθικες πράξεις, συγκριτικά με έναν άντρα. Επίσης, το μητρικό ένστικτο την οδηγεί στο να υπερασπίζεται όσους συναδέλφους της νιώθει ότι αδικούνται και κακομεταχειρίζονται από την εταιρεία», αναφέρει η Patricia Sellers, συνιδιοκτήτρια της SellersEaston Media, σε άρθρο της στο περιοδικό Fortune.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ