2016-10-17 15:19:33
Φωτογραφία για Κατάρτιση και νέα σύμβαση εργασίας καίνε τους ιατρικούς επισκέπτες
Στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης με στόχο την απόκτηση πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στις επαγγελματικές ικανότητες των συμμετεχόντων σχεδιάζει να προχωρήσει η ΠΟΕΦΣΕΚ.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET.GR

Eπιπλέον κατάρτιση από τη μία, για να έχουν και στο μέλλον δουλειά, και υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας με τις φαρμακοβιομηχανίες από την άλλη, είναι τα δύο «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τους ιατρικούς επισκέπτες και από τα οποία αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης με στόχο την απόκτηση πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στις επαγγελματικές ικανότητες των συμμετεχόντων σχεδιάζει να προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότερα, οι Ιατρικοί Επισκέπτες οφείλουν να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να μεταφέρουν συγκεκριμένες, υπεύθυνες και ακριβείς πληροφορίες για την ορθολογική χρήση των φαρμάκων.


Συνεπώς, πέρα από το γενικό επίπεδο εκπαίδευσης και τις επιστημονικές γνώσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα ευθύνης του Ιατρικού Επισκέπτη, είναι απαραίτητη η συνεχής κατάρτιση και με επιπρόσθετες γνώσεις (π.χ. θέματα φαρμακοεπαγρύπνησης, γνώσεις φαρμακοοικονομίας, βασικές αρχές οργάνωσης μονάδων υγείας, Κώδικας Δεοντολογίας, τεχνικές ιατρικής ενημέρωσης σε φαρμακευτικά προϊόντα, κ.λ.π.) προκειμένου να ενισχυθούν οι επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες του καθενός.

Σε σχετική επιστολή ενημέρωσης που έχει ήδη αποστείλει η Ομοσπονδία στα Μέλη της-Ιατρικούς Επισκέπτες- αναφέρει πως «όπως γνωρίζετε, το οικονομικό - κοινωνικό περιβάλλον τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, το δε περιβάλλον στο χώρο της υγείας και ειδικότερα ο κλάδος του φαρμάκου και συναφών επαγγελμάτων βιώνει συνεχείς εξελίξεις. O ρόλος του Ιατρικού Επισκέπτη οφείλει να προσαρμόζεται σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και συνεχώς εξελισσόμενο χώρο προκειμένου ο καθένας να μπορεί να παραμείνει ενήμερος, καταρτισμένος και εν τέλει δραστήριος επαγγελματίας».

Επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους ιατρικούς επισκέπτες, οι τελευταίοι κλήθηκαν από την Ομοσπονδία να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναμονή για την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας με τις φαρμακοβιομηχανίες. Τον Ιούλιο συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο μερών να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης, ενώ ορίστηκαν οι διαπραγματευτικές ομάδες που με τη βοήθεια νομικών συμβούλων θα την συνέτασσαν. Η πληροφόρηση είναι ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών ακριβώς επειδή έχει περάσει ένα δίμηνο και δεν έχει καμία ενημέρωση για την πορεία της νέας συμβάσεως σκοπεύει να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Σύνδεσμο της Φαρμακοβιομηχανίας, θεωρώντας ότι ο χρόνος που περνά δεν είναι για το καλό του κλάδου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο τύπου ΙΣ Ηρακλείου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο τύπου ΙΣ Ηρακλείου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ