2016-10-18 08:52:14
Φωτογραφία για «Διαβητικό» Χωριό 2016: Η μεγάλη στιγμή έφτασε!
Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2016

Health Report.gr

Το «Διαβητικό» Χωριό ταξιδεύει στα Χανιά στις 21 – 22 – 23 Οκτωβρίου 2016.

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) διοργανώνεται και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, με τη συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Δήμου Χανίων και με τη συνεργασία του τοπικού της Συλλόγου Διαβητικών Κρήτης.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. τολμάει και συνεχίζει το μεγάλο αυτό γεγονός, στο πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14η Νοεμβρίου), με σκοπό τηνενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση όχι μόνο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Ο σακχαρώδης διαβήτης, όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα της εποχής μας. Στη χώρα μας, ο αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, είναι 1.258.911 άτομα. Η ενημέρωση, η πρόληψη, αλλά και η εκπαίδευση των πασχόντων αποτελούν τρεις βασικούς πυλώνες των στόχων της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.


Η δομή της εκδήλωσης θα είναι και πάλι Θεματικές «γειτονιές», όπου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και διάφορα happenings.

Πριν την έναρξη της ανοιχτής δράσης του «Διαβητικού» Χωριού (22 και 23 Οκτωβρίου 2016), και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων συζητήσεις – workshops, για την εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Κρήτης και την ευγενική προσφορά του ΚΤΕΛ Χανιών – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, έχουν μεριμνήσει για τη μετακίνηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Διαβητικών Κρήτης, Τηλ. 28210 99669.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ