2016-10-19 00:56:06
Φωτογραφία για Ο Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε τις  δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν
Ο Εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΛΑΟΣ τ. Βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε τις  δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου  Ερντογάν και όσα ακολούθησαν «Τα ζητήματα δεν «μπαίνουν κάτω από το χαλί» με απολύσεις δημοσιογράφων του  ΑΠΕ.  Η πολιτική κατευνασμού έχει  οδηγήσει, ιστορικά , σε δράματα  όταν απέναντι υπάρχει μια χώρα επεκτατική  και με ξεσαλωμένους ηγέτες. Αντί για   νερόβραστες δηλώσεις , η Ελλάδα ας θυμηθεί κάποτε  ότι είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και ας κλιμακώσει την αντίδρασή της :

- ανακαλώντας ,σε 1η φάση, τον Ελληνα πρέσβυ από την Αγκυρα «για διαβουλεύσεις»

- παγώνοντας  τις διαπραγματεύσεις για όλα τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

- ανακοινώνοντας την διενέργεια δημοψηφίσματος  αν, όταν και εφόσον  καταλήξουν  κάποτε (και στο απώτερο μέλλον) οι διαπραγματεύσεις  ΕΕ-Τουρκίας.

Όλα τα άλλα είναι «απλώς οδοντόκρεμες» και η Τουρκία έχει δείξει  τα «δόντια της» στο παρελθόν   οσάκις η Ελλάδα παρέπαιε...


Ο Εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΛΑΟΣ τ. Βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε την συμπλήρωση 35 ετών από  τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις «18 του Οχτώβρη»  του  1981:

« Το 1981 η Ελλάδα ήταν στην τότε  ευημερούσα «Ευρώπη των 10»,είχε μια σοβαρή γεωργία, μια αναπτυσσόμενη μεταποίηση , έναν δυναμικό τουριστικό τομέα, δημόσιο δανεισμό μόνο  29% του ΑΕΠ  και προσδοκούσε στην ενίσχυσή της  από  Κοινοτικούς πόρους ώστε να γίνει η «Δανία του Νότου».  Τελικώς  έγινε… «Δανεία» αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου την βύθισε στα δάνεια τριπλασιάζοντας τον δημόσιο δανεισμό σε 8  χρόνια, όπως έχει πει πολλές φορές ο τότε υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Κουλουριάνος. Η  βιομηχανία επιβαρύνθηκε με δυσανάλογα κόστη κλπ  με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα 3 μεγάλα Ελληνικά ναυπηγεία και μαζί  πάνω από 500  δυναμικές Ελληνικές εταιρείες(  ΠΕΙΡΑΙΚΗ –ΠΑΤΡΑΙΚΗ ,  ΝΑΥΣΙ, ΕΣΚΙΜΟ, ΙΖΟΛΑ,  5  μονάδες συναρμολόγησης  ΙΧ  , 20 μονάδες   παραγωγής  ελαφρών φορτηγών , μονάδες  παραγωγής αμαξωμάτων και βαρέων οχημάτων όπως  η ΒΙΑΜΑΞ κλπ,  έφυγαν από την Ελλάδα   ξένες βιομηχανίες όπως η GOODYEAR,η   PIRELLI κ.α, ενώ η γεωργία  συρρικνώθηκε δραματικά με αποτέλεσμα να εισάγουμε φουντούκια από την Τουρκία, λεμόνια Χιλής, σκόρδα Αιγύπτου κοκ. Στο Δημόσιο διορίστηκαν μαζικά και από το «παράθυρο» οι αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ, γονάτισαν τα εύρωστα ασφαλιστικά ταμεία( πχ  ΝΑΤ ) και ο δημόσιος  δανεισμός  - που  προχώρησε με ρυθμό «πολυβόλου» από τον «χαρισματικό» Ανδρέα Παπανδρέου -  έφτασε να είναι  σήμερα 6 φορές  και βάλε μεγαλύτερος από την ίδια ημέρα σαν σήμερα ,στις «18 του Οχτώβρη 1981» , όταν το ΠΑΣΟΚ παρελάμβανε  την εξουσία . Την παρέλαβε, δε, με υποδειγματικό τρόπο  από τον αείμνηστο Γεώργιο Ράλλη, έναν αληθινό δημοκράτη που θα ταίριαζε ίσως σε μια χώρα πχ σαν την Δανία και όχι στην … «Δανεία » στην οποία μετέτρεψε την Ελλάδα η οικογένεια Παπανδρέου».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ