2016-10-19 03:59:17
Φωτογραφία για Άντρες Vs Γυναίκες: Ποιοι είναι καλύτεροι στα ψέματα;
Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, αν όλοι ήμασταν έστω και λίγο πιο ειλικρινείς μεταξύ μας. Μπλα, μπλα, μπλα...

Κακά τα ψέματα, φίλε μου, το ψέμα είναι μες στη ζωή και δυστυχώς όσο και να προσπαθείς να αποφύγεις να πέσεις στα δίχτυα του και να γίνεις πιο ειλικρινής, πάντα κάτι θα συμβεί που θα σε οδηγήσει κατευθείαν στην αμαρτία. Στο να πεις ένα ψεματάκι -γιατί τι ψυχή έχει άλλωστε ένα τόσο δα αθώο μικρούλι ψέμα- που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη ή τουλάχιστον έτσι θέλεις να πιστεύεις.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος ψεύδεται καλύτερα εσύ ή το κορίτσι σου, έχουμε νέα να σου πούμε, που σίγουρα θα σε προβληματίσουν και θα σε κάνουν να δεις το αντίθετο φύλο με άλλο μάτι. Λίγο πιο επιφυλακτικό.

Πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.100 άνθρωποι απέδειξε ότι οι γυναίκες λένε πιο συχνά ψέματα από τους άντρες τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον, όσο και στις σχέσεις τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνουν με κακό σκοπό για να σε εξαπατήσουν, να σε κοροϊδέψουν και να στη φέρουν γενικότερα. Στην πραγματικότητα, οι προθέσεις τους είναι περισσότερο αγνές, παρά δόλιες.


Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο λόγος που μία γυναίκα επιλέγει να σου κρύψει την αλήθεια και να ξεστομίσει ένα όμορφο, αθώο ψεματάκι είναι για να μην πληγώσει τα συναισθήματά σου και τον εγωισμό σου. «Με συγχωρείς, αλλά θέλω να μείνω μόνη μου. Δεν είμαι σε φάση για να κάνω σχέση», θα σου πει, λίγες ώρες μετά την πρώτη γνωριμία σας στο μπαρ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που εννοεί είναι «Σχέση θέλω να κάνω, αλλά όχι μαζί σου, γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσεις».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 37% των γυναικών, εν αντιθέσει με το 27% των αντρών, έχει σκαρφιστεί έστω και μία φορά μία καλή δικαιολογία για να γλιτώσει από ένα ερωτικό ραντεβού.

Κι επειδή τα Χριστούγεννα δεν είναι πλέον τόσο μακριά, άκου κι αυτό: Η γυναίκα είναι επίσης καλύτερη από σένα στο να καμουφλάρει την απογοήτευσή της στη θέα ενός κακόγουστου δώρου. Έξι στις 10 γυναίκες θα πουν ψέματα ότι τους αρέσει, την ώρα που δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό να το βλέπουν. Από την άλλη, μόνο το 43% των αντρών θα χοροπηδήξει από τη χαρά του για την κολόνια που του έκανε δώρο η σχέση του και μυρίζει πατσουλί.

Κι αν υπάρχει κάποια περίσταση στην οποία γυναίκες και άντρες φλερτάρουν το ίδιο με την ανειλικρίνεια, σε ποσοστό 35%, αυτή είναι η αργοπορία. Το να λες δηλαδή ψέματα ότι είσαι στο δρόμο, ενώ ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει από το σπίτι. Κάτι σου θυμίζει Μία ακόμη περίσταση, στην οποία γυναίκες και άντρες κονταροχτυπιούνται στο ψέμα, με ποσοστό 39% και 37% αντιστοίχως, είναι η «ξαφνική ασθένεια». Έλα τώρα, που δεν έχεις ιδέα σε τι αναφερόμαστε. Την προηγούμενη Παρασκευή δεν ήταν που σήκωσες το ακουστικό και είπες στη δουλειά ότι είσαι άρρωστος, ενώ στην πραγματικότητα ετοίμαζες βαλίτσα για τριήμερο;

Πάντως, ένα πράγμα αξίζει να κρατήσεις απ΄ όλη αυτή την ιστορία: Αν έχεις μια ευτυχισμένη σχέση, τότε έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να έρθεις αντιμέτωπος με ένα ψέμα, όσο αθώο ή πονηρό, κι αν είναι. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το 72% αντρών και γυναικών είναι πάντα ειλικρινές με το έτερον ήμισυ, όταν αισθάνεται ικανοποιημένο και χαρούμενο από τη συμβίωση μαζί του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ