2016-10-19 17:51:56
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, επισκέφθηκε την έδρα του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην Νάπολη της Ιταλίας. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον επιτελάρχη του Στρατηγείου για τη λειτουργία και τους σχεδιασμούς της συγκεκριμένης δομής της συμμαχίας και είχαν ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή. Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις για τη σταθεροποίηση της περιοχής και στον ρόλο που η Ελλάδα διαδραματίζει σε αυτή την κατεύθυνση. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ είχε συνάντηση με τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στους οποίους επισήμανε τη σημασία της αποστολής τους και πως αυτή συνδέεται με τις εθνικές υποχρεώσεις και τα εθνικά συμφέροντα.

Χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM2016), που έγινε στη Ρώμη. Σημειώνεται πως η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία αυτής της συνεργασίας κρατών της Νοτιανατολικής Ευρώπης από τον Ιούλιο του 2017, η οποία, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός, είναι ένα σημαντικό φόρουμ συνεννόησης πάνω σε ζητήματα αμυντικής πολιτικής των χωρών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ