2016-10-19 19:14:51
Φωτογραφία για Τα Τρίκαλα βάζουν STOP στο κάπνισμα!
Κοινή παρέμβαση της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου Με κοινή τους επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη, τους δημάρχους του Νομού Δημ. Παπαστεργίου, Χρ. Σινάνη, Κ. Μαράβα και Θ. Μεριβάξη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τρικκαίων Μιχ. Μπάρδα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθ. Γραβάνη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γιάννης Κουνεντάκης, ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μπουλούμπασης και η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα ζητούν την άμεση εφαρμογή του Νόμου. Στην επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν και στην Εισαγγελέα Τρικάλων Ευαγγελία Πούλιου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αδυναμία εφαρμογής του Νόμου περί καπνίσματος

Αξιότιμοι Κύριοι,

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την αδυναμία εφαρμογής των διατάξεων που αφορούν στο κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους. Αποτέλεσμα της παράνομης αυτής πρακτικής είναι ότι χιλιάδες νέοι και νέες (και όχι μόνο) μετατρέπονται αναγκαστικά σε παθητικούς καπνιστές, υποθηκεύοντας έτσι το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ακούσιοι μαθητές ενός μεγάλου διδασκαλείου ανυπακοής στη νομιμότητα.


Ως δάσκαλοι και υπεύθυνοι για την Παιδεία και την ποιότητα ζωής χιλιάδων νέων στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των νόμων του Κράτους δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση όλων, και ιδιαίτερα των άμεσα εμπλεκομένων αρμοδίων Αρχών.

Παρακαλούμε όπως συνδράμετε για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους».  

Οι τρεις απευθύνουν έκκληση στους καταστηματάρχες και στις ελεγκτικές αρχές για εφαρμογή του Νόμου και σημειώνουν με έμφαση ότι μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός των καπνιστών στη πόλη και στη χώρα. «Οφείλουμε» είπαν «να δώσουμε το παράδειγμα καθώς το Τμήμα μας διεξάγει κάθε χρόνο μελέτες οι οποίες δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο για τις επιπτώσεις του καπνίσματος».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ