2016-10-20 09:40:10
Φωτογραφία για Ιωάννινα: Άνοιξε Η Γη σε παράδρομο της Ε.Ο Ιωαννίνων Αρτας [video]
Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ  σε παράδρομο στο 12ο χλμ της Ε.Ο Ιωαννίνων Αρτας εκδηλώθηκε καθίζηση Εκταση γης περί τα 100 τ.μ υποχώρησε και δημιουργήθηκε     άνοιγμα βάθους περίπου 5 μέτρων δίπλα σε κολώνα της ΔΕΗ ,ενώ στο σημείο ακούγονται υπόκωφοι ήχοι.

Στην τρύπα που δημιουργήθηκε,υποχώρησε και βρέθηκε στο εσωτερικό της οικίσκος  που βρισκόταν στο σημείο , στον αύλειο χώρο εργοστασιακών αποθηκών.

Στην περιοχή  μετέβησαν ο αντιδήμαρχος κ.Κολόκας ,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας κ.Μαυρογιώργος ,αστυνομία και άνδρες της ΠΥ Ιωαννίνων.

Ο  καθηγητής Ε.Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το φαινόμενο να συνδέεται με τη σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου εξηγώντας πως στους ασβεστόλιθους όπου δημιουργήθηκε ο κρατήρας μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό το  οποίο πριν απο τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Σαββάτου να ήταν σε σε οριακή ισορροπία και να κατέρρευσε λόγω των αλλεπάλληλων δονήσεων.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη  με την περιοχή να έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, ενώ αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της κατάστασης.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ