2016-10-20 14:57:05
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Βρετανία! Το ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουσνέτσοφ στα στενά του Ντόβερ
Το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου περνάει στην Βόρεια Θάλασσα (North Sea) σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας Ο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" (Admiral Kuznetsov - Адмирал Кузнецов) εκτελεί ασκήσεις στα ανοικτά των Νήσων Shetland, καθώς προετοιμάζεται να κατευθυνθεί προς τη Συρία. Οι Ρώσοι πιλότοι χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση σε ένα αεροπλανοφόρο, ενώ είναι σε αποστολή στη θάλασσα

Ο οκταμελής στολίσκος, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο, παρακολουθείται στενά από το HMS Richmond και πολλά πλοία του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει το όνομα «Επιχείρηση Θαλάσσια Γροθιά» (Operation Sea Fist) στην αποστολή της Ρωσίας.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου άμυνας είπε: «Είναι αρκετά σαφές ότι έχουν θέσει στόχο τους να περάσουν απο τα στενά του Ντόβερ».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προσπαθήσει να μειώσει τις προσπάθειες του Βασιλικού Ναυτικού στην επιτήρηση του στόλο του, ανακαλώντας δύο κορβέτες από τη Μεσόγειο και αναγκάζοντας το HMS Dragon να κατευθυνθεί νότια του Πόρτσμουθ.


Πηγές αναφέρουν οτι υπάρχει επίσης ένα ολλανδικό υποβρύχιο στα νότια της Μάγχης.

Οι Ρώσοι διεξάγουν επιχειρήσεις με τα ελικόπτερα Kamov KA-27 τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail μια νορβηγική φρεγάτα παρακολουθεί τον ρωσικό στόλο, η οποια βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από ένα P-3 Orion .

Δύο ακόμη βρετανικά πολεμικά αναπτύχθηκαν σήμερα την ανατολική ακτή για να αναχαιτίσουν το ρωσικό στόλο μετά απο δηλώσεις του Κρεμλίνου οτι «θέτει υπο τον έλεγχο του» τη Μεσόγειο.

Το αντιτορπιλικό HMS Duncan - το πιο προηγμένο αντιτορπιλικό αεράμυνας του κόσμου - έπλευσε από την Πόρτσμουθ χθες το βράδυ για να συμμετέχει με την φρεγάτα HMS Ρίτσμοντ, στην παρακολούθησει του Kuznetsov και των οκτώ πλοίων. Θα παραμείνει ως συνοδευτικό, καθ’ολη την διάρκεια της παραμονής των Ρώσων σε περιοχή εθνικού συμφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το KNM Fritdjtof Νansen του νορβηγικού ναυτικού αποτελεί μέρος της απάντησης του ΝΑΤΟ για την παρακολούθηση του ρωσικού στόλου. 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ