2016-10-20 16:47:12
Φωτογραφία για Κονσέρτο για πιάνο σε πρώτη εκτέλεση από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
 Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα Μπρούκνερ, Χριστόδουλου Γεωργιάδη και Σούμπερτ. Με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά και σολίστ το Χριστόδουλο Γεωργιάδη ο οποίος θα εκτελέσει το κοντσέρτο του για πιάνο αρ. 2 σε πρώτη εκτέλεση, η Ορχήστρα θα δώσει δύο συναυλίες σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Λεμεσός: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο

Λευκωσία: Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, Θέατρο Παλλάς

Για το «Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1», ο Κύπριος συνθέτης και πιανίστας Χριστόδουλος Γεωργιάδης σημειώνει ότι «βγαίνει απ’ την καρδιά…όχι το μυαλό», κι έτσι είναι με ανυπομονησία που προσβλέπουμε στην πρώτη εκτέλεση του δεύτερού του.

Η φράση «απ’ την καρδιά» όμως θα μπορούσε να ειπωθεί και για τα Τρία Κομμάτια για ορχήστρα του Άντον Μπρούκνερ με τα οποία αρχίζει η συναυλία: τρεις γοητευτικές και μελωδικές ορχηστρικές μινιατούρες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι εδώ ο συνθέτης για πρώτη φορά αγγίζει το πεδίο εκείνο το οποίο έμελλε να αποτελέσει το έργο ζωής του: καθάρια και απόλυτη ορχηστρική μουσική.


Όσον αφορά τη Συμφωνία αρ. 2 του Φραντς Σούμπερτ με την οποία κλείνει η συναυλία, αυτή γράφτηκε το 1814-15, με το αρχικό θέμα της πρώτης κίνησης βασισμένο στην εισαγωγή από «Τα πλάσματα του Προμηθέα» του Μπετόβεν, αλλά και τη δεύτερη κίνηση να είναι το μοναδικό δείγμα συμφωνικών παραλλαγών του συνθέτη.

A. BRUCKNER: Τρία κομμάτια για ορχήστρα, WAB 97

ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2

FR. SCHUBERT: Συμφωνία αρ. 2 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 125
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ Η ΚΑΪΖΕΡ! (PHOTOS)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ Η ΚΑΪΖΕΡ! (PHOTOS)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ