2016-10-22 01:37:17
Φωτογραφία για Ειδικευόμενοι σε ρόλο… τεχνολόγου σε δημόσιο μαιευτήριο
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus.com

“Σοκ” προκαλεί η είδηση πως ειδικευόμενοι γιατροί εκτελούν αλλότρια καθήκοντα στο μαιευτήριο «Έλενα», εξαιτίας ανεπαρκούς στελέχωσης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, κατά την εφημερία ζητείται από ειδικευόμενους να ασκήσουν καθήκοντα τεχνολόγων, καθώς τα εργαστηριακά τμήματα είναι υποστελεχωμένα.

«Η άσκηση καθηκόντων τεχνολόγων εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του εργαστηριακού γιατρού» τονίζει ο ΙΣΑ, σημειώνοντας ότι διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και το δημόσιο συμφέρον, αφού οι ειδικευόμενοι έχουν εκπαιδευτεί σε άλλο γνωστικό αντικείμενο.

Πέραν όμως της ηθικής ή νομικής διάστασης του ζητήματος, ο Σύλλογος αναδεικνύει και την ανάγκη διασφάλισης υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των ειδικευομένων. «Απαιτείται η συμμετοχή στο σύνολο των ιατρικών δραστηριοτήτων του τμήματος όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων και των εφημεριών, ώστε ο ειδικευόμενος γιατρός να αφιερώνει στη εν λόγω πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση το σύνολο της επαγγελματικής του δραστηριότητας»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το θέμα πάντως φαίνεται να είναι γνωστό στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο με διευκρινιστικό έγγραφο καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και την εκπαίδευση των γιατρών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ