2016-10-23 03:14:13
Φωτογραφία για Γιατί χρειαζόμαστε το Last Kingdom πίσω στη μικρή οθόνη
Πώς η σειρά του BBC, έβαλε τα γυαλιά σε μεγαθήρια όπως το Vikings και το Game of Thrones. Στο EThe Magazine του ΕleftherosTypos.gr η απάντηση.

Από  την πρώτη κιόλας στιγμή, το σενάριο της διάσημης σειράς  -που πλέον θα βρίσκεται και στο Netflix- φαινόταν ιδιαίτερα δελεαστικό. Όχι μόνο έβαζε για άλλη μία φορά τους Βίκινγκς  στη ζωή μας, αλλά το στόρι του ήταν από την αληθινή συλλογή των «Σαξονικών Ιστοριών» του άγγλου συγγραφέα Μπέρναρντ Κόρνγουελ.

Το Last Kingdom περιγράφει την Αγγλία κατά την περίοδο της επέλασης των Βίκινγκς, όπου τα βασίλεια αγωνίζονται για να μην πέσουν στα χέρια των Σκανδιναβών εχθρών τους. Συγκεκριμένα, το σενάριο ακολουθεί τον Ούτρεντ, λόρδο του Μπέπενμπεργκ ο οποίος αιχμαλωτίστηκε σε νεαρή ηλικία από τους Βίκινγκς και μεγάλωσε με τα δικά τους ήθη και έθιμα. Αφού ο πατριός του πεθαίνει, ο Ούτρεντ αποφασίζει να γυρίσει πίσω στην Αγγλία και να διεκδικήσει την γη και την περιουσία από τον θείο του. Παράλληλα, ο βασιλιάς του Ουέσσεξ, Αλφρέδος, προσπαθεί να ενώσει την Αγγλία κάτω από ένα κοινό λάβαρο με στόχο να διώξει τους Βίκινγκς από το Νησί.


Το Last Kingdom ήταν ανέλπιστα υπέροχο. Δεν τήρησε μόνο το μεσαιωνικό στοιχείο πιστά, αλλά περιγράφει τον τρόπο και τα ήθη της εποχής μέσα από απλές σκηνές που σε κάνουν να νιώθεις ως κομμάτι της ιστορίας.

Το πιο σημαντικό ίσως, είναι πως έχει γίνει λεπτομερής έρευνα σχετικά με τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, μιας και τα γεγονότα στα οποία βασίζεται είναι πραγματικά. Και ακριβώς εκεί, είναι το σημείο που κερδίζει η σειρά. Δεν είναι κάποιο medieval fantasy με δράκους και ζόμπι σαν το Game of Thrones.

Ούτε ακροβατεί ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασία όπως το Vikings. Οι μάχες, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά που παρουσιάζονται είναι πέρα για πέρα αληθινά και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μία καλύτερη σκοπιά για τα πως δημιουργήθηκε το κράτος της Αγγλίας και τι χρειάστηκαν να κάνουν οι στρατιώτες της εποχής για να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους.

Αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε και αυτές τις σειρές, όπου δεν διασκεδάζουμε μόνο από τις οχλαγωγίες της μάχης και τους αιμοδιψείς χαρακτήρες, αλλά και από τα μικρά μαθήματα που έχουν να δώσουν. Τo Last Kingdom κατάφερε να παντρέψει άρτια το προσωπικό στόρι του κάθε χαρακτήρα και τις συνθήκες της εποχής, δέιχνοντας πως ο μεσαίωνας είναι αδίστακτος και αδυσώπητος, βαμμένος με αίμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ