2016-10-23 12:52:14
Φωτογραφία για Nissan: Το επόμενο Qashqai ίσως δεν φτιάχνεται στο Ην. Βασίλειο
Η Nissan έχει μικρό χρονικό περιθώριο να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στην απόφαση του Ην. Βασιλείου για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την παραγωγή του Nissan Qashqai επόμενης γενιάς να ξεκινάει το 2018 και την προετοιμασία του εργοστασίου Nissan Motor Manufacturing UK για αυτό να πρέπει να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για δεύτερες σκέψεις και αναβολές. Για την ακρίβεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn, ανακοίνωσε χτες ότι η απόφαση θα ληφθεί μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα την πρωθυπουργό της χώρας Theresa May για το ενδεχόμενο μείωσης των επενδύσεων στο εργοστάσιο της φίρμας στο Sunderland, ως απόρροια του Brexit. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Ην. Βασίλειο την περασμένη χρονιά κατασκεύασε 475.000 αυτοκίνητα, με το 80% αυτών να προορίζεται για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη.


«Δεν ζητάμε να ευνοηθούμε από την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε σε ανταγωνιστικότητα, ανεξαρτήτως της πορείας των συζητήσεων για το Brexit», δήλωσε ο Ghosn. Όπως είπε, έλαβε τη διαβεβαίωση πως η βρετανική κυβέρνηση θα χειριστεί το θέμα «πάρα πολύ προσεκτικά». «Εφόσον μπορούν να μου το εγγυηθούν αυτό, βλέπω πιο εύκολο το μέλλον του εργοστασίου στο Sunderland», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια εναλλακτική λύση για την κατασκευή του Qashqai είναι το εργοστάσιο της Renault στην Palencia της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζεται το αδελφό crossover Renault Κadjar. Ενώ η παραγωγή του Nissan Micra, που κι αυτό φτιαχνόταν κάποτε στο Sunderland, έχει μεταφερθεί σε ένα άλλο εργοστάσιο της Renault, στο Flins της Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση, σε έναν μήνα από σήμερα θα ξέρουμε τι θα αποφασίσει τελικά η Nissan. Μια απόφαση που σίγουρα αναμένουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι κάτοικοι της περιοχής του Sunderland, οι οποίοι στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου ψήφισαν έξοδο από την Ε.Ε. σε ποσοστό 61%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ