2016-10-23 19:40:14
Φωτογραφία για Λεμεσός: Ψάχνουν την προέλευση εκκλησιαστικών εικόνων
Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκαν στο περιτοίχισμα του κοιμητηρίου Κάτω Πολεμιδιών, οκτώ σύγχρονες εκκλησιαστικές εικόνες καθώς και δυο πίνακες, που εντοπίστηκαν χθες από πολίτη.

Ήδη οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με την Μητρόπολη Λεμεσού, καθώς μια από τις εκκλησιαστικές εικόνες φέρει στο πίσω μέρος της σφραγίδα της Μητρόπολης, ωστόσο δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία για κλοπή.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως «είναι εικόνες τέμπλου εκκλησίας οι οποίες απεικονίζουν διάφορους Αγίους της Ορθόδοξης εκκλησίας και ο αριθμός τους είναι οκτώ, εκ των οποίων η μια είναι μικρή εικόνα με ασημένια επικάλυψη, καθώς και δυο πίνακες».

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε οποιανδήποτε ένδειξη από που ακριβώς προέρχονται οι συγκεκριμένες εικόνες γι αυτό είμαστε σε στενή συνεργασία με τις εκκλησιαστικές αρχές της πόλης μας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε το χώρο από τον οποίον προέρχονται», δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε που να μαρτυρά πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα.


Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να είχαν κλαπεί, είτε από κάποια οικία, είτε από κάποιο ξωκλήσι ή εκκλησία, που δεν επισκέπτονται συχνά οι πιστοί και πρόσθεσε πως «σήμερα ή αύριο που οι πιστοί θα μεταβούν σε εκκλησίες και ξωκλήσια ίσως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι τα ανευρεθέντα, που δεν έχουν μεγάλη χρηματική αξία, είχαν τοποθετηθεί και καλυφθεί με ύφασμα στο περιτοίχισμα του κοιμητηρίου, την ίδια ή την προηγούμενη μέρα.

Ο κ.Σωτηριάδης κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία , ενώ ανέφερε πως τα ανευρεθέντα έχουν ήδη φωτογραφηθεί και έχουν γίνει δειγματοληψίες για επιστημονικές εξετάσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ