2016-10-24 10:54:02
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ! Πτώση αεροπλάνου του FRONTEX – 5 νεκροί
Στον αέρα γεφυράκι της πόλης. Ζώα πνίγηκαν μέσα στους στάβλους, με τους κατοίκους να προσπαθούν να συνέλθουν από το χτύπημα της κακοκαιρίας Σε απόγνωση οι πολίτες της Ναυπακτίας που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα ορμητικά νερά να καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Στον Άγιο Πολύκαρπο Ρίζας τα νερά παρέσυραν γκαράζ του Νάσου Βούλγαρη μαζί με την μάντρα και μεγάλο τμήμα του οικοπέδου του. Επίσης λίγα μέτρα πιο πέρα το γεφυράκι που κατασκευάστηκε επι δημαρχίας του κ. Κολοβού βρίσκεται στον αέρα. Λίγα μέτρα από το κέντρο του χωριού μεγάλες καταστροφές υπέστη η μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών του κ. Ιωάννου ενώ στη Μακύνεια ζώα πνίγηκαν μέσα σε στάβλους και κοτέτσια.

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι, με την κατάσταση ωστόσο να ομαλοποιείται σιγά σιγά, αφήνοντας όμως πίσω ζημιές, τόνους λάσπης και οργισμένους κατοίκους...

Οι ζημιές στις περιουσίες δημοτών είναι τεράστιες σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης.


Στο κέντρο, στην οδό Κύπρου (όπου δεν δούλευε το αντλιοστάσιο για αρκετές ώρες), στο Ραδιομέγαρο, στα Ταμπακαριά, την Ζεστή, τον Άγιο Δημήτριο, την οδό Ναυπάκτου κ.α. κάτοικοι είδαν το βιός τους να χάνεται.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και ο δήμος ζήτησε να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η μάχη με την φύση ήταν άνιση για μια πόλη με σαφείς κατασκευαστικές αδυναμίες και λόγω της τεράστιας βροχόπτωσης σε μικρή χρονική περίοδο επήλθε το μοιραίο με μεγάλο κόστος για τους δημότες.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και η τοπική Πυροσβεστική ενισχύθηκε και με οχήματα από την Πάτρα. Πάντως από την πλευρά των πληγέντων εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες για την αδυναμία των αρμοδίων φορέων να αντεπεξέλθουν στα αιτήματά τους για αρωγή.

Ζημιές από κατολισθήσεις

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο Γαλατά αλλά και το Κρυονέρι από την έντονη βροχόπτωση. Ο κεντρικός δρόμος του Γαλατά μετατράπηκε σε ποτάμι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν παθαίνοντας μεγάλες ζημιές στις οικοσκευές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ