2016-10-25 14:26:16
Φωτογραφία για Είμαι έγκυος, μπορώ να ταξιδέψω με αεροπλάνο;
Σε μια κύηση χαμηλού κινδύνου, ταξίδι με το αεροπλάνο δεν εμπλέκει κάποιους κινδύνους, ανεξαρτήτως το πόσο μακριά είναι ο προορισμός σας.

Μερικές έγκυες πιστεύουν πως οι αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης μέσα στο αεροπλάνο και η πτώση της πίεσης, σε συνδυασμό με την ελαττωμένη υγρασία, μπορούν να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό η ρήξη θυλακίου "σπάσιμο νερών". Αυτό δεν ισχύει σε μια κύηση χωρίς επιπλοκές! Υπάρχει βέβαια μια πολύ μικρή έκθεση σε ακτινοβολία, η οποία όμως δεν βλάπτει ούτε εσάς, ούτε το έμβρυο.

Μπορώ να φοράω ζώνη ασφαλείας;

Ναι, σχετικά σφιχτά και κάτω απο την κοιλιά

Μέχρι πότε μπορώ να "πετάω" με αεροπλάνο;

Μετά την 28η εβδομάδα της κύησης, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν πιθανή ημερομηνία τοκετού από τον γιατρό σας και βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές. Μερικές εταιρείες δεν επιτρέπουν έγκυες να πετάξουν μετά την 37η εβδομάδα, ενώ άλλες μετά την 34η.


Ασφαλέστερη ηλικία κύησης για να "πετάξετε" είναι: Πριν τις 37 εβδομάδες της κύησης με ενα μωρό και πριν απο την 34η εβδομάδα, σε δίδυμη κύηση.

Τι κίνδυνος υπάρχει για θρόμβωση;

Σε πολύωρα αεροπορικά ταξίδια (πάνω από 8 ώρες) υπάρχει κίνδυνος για θρόμβωση, ειδικά αν υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες (κάπνισμα, ιστορικό, παχυσαρκία κ.α.). Για να ελαττωθεί ο κίνδυνος θρόμβωσης, καλό είναι η διάρκεια ταξιδιού να είναι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Εάν το ταξίδι είναι πάνω από τέσσερις ώρες, τότε καλό είναι να κινείτε τα πόδια σας, να περπατάτε στο αεροπλάνο, να πίνετε πολύ νερό (όχι καφέ και αναψυκτικά) και να φορέσετε ειδικές, αντιθρομβωτικές κάλτσες.

Πότε δεν μπορώ να ταξιδέψω με αεροπλάνο;

-Κύηση υψηλού κινδύνου

-Σοβαρή αναιμία

-Κολπική αιμορραγία

-Καρδιοαναπνευστικά προβλήματα

-Κάταγμα

-Πρόσφατο χειρουργείο στην κοιλιά

-Σοβαρή ωτίτιδα

Ο γιατρος σας θα σας συμβουλεύσει σ΄ αυτές τις καταστάσεις. Αεροπορικά ταξίδια δεν προκαλούν αποβολές, σκεφτείτε λογικά πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο, εάν πραγματικά χρειάζεται και ενημερώστε τον γιατρό σας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ