2016-10-25 17:41:10
Φωτογραφία για Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε μεταφορικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη, για τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων
Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων, πραγματοποιήθηκαν χθες 24 Οκτωβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, στοχευμένοι έλεγχοι, σε μεταφορικές εταιρείες, που διακινούν κινέζικα προϊόντα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία έχουν τελικό προορισμό εταιρίες με έδρα στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν συνολικά σε (3) επιχειρήσεις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

Σε εγκατάσταση που λειτουργούσε παράνομα διαπιστώθηκε, η μη έναρξη επιτηδεύματος, η μη έκδοση σε τουλάχιστον (19) περιπτώσεις παραλαβής εμπορευμάτων από Ιταλία, παραστατικών για την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και φορτοεκφόρτωσης, η μη τήρηση λογιστικών αρχείων (βιβλίων) και η απασχόληση (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.

Σε ατομική επιχείρηση - μεταφορική διαπιστώθηκε, η μη δήλωση αλλαγής έδρας και η έκδοση (35) ανακριβών στοιχείων διακίνησης εμπορευμάτων με προορισμό εταιρίες της χώρας μας.


Σε ατομική επιχείρηση-μεταφορική διαπιστώθηκε, η έκδοση (35) ανακριβών στοιχείων διακίνησης εμπορευμάτων με προορισμό εταιρίες της χώρας μας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πιστοποιήθηκαν τα επίσημα στοιχεία των αλλοδαπών εταιριών (από Ιταλία και από Βουλγαρία) για τις οποίες ενημερώθηκε η Διεύθυνση Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων με σκοπό τις δικές της ενέργειες για την πάταξη φαινομένων φορολογικής απάτης μεταξύ γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Φ.Π.Α.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των  προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ενώ διερευνάται το μέγεθος της φοροδιαφυγής από πλευράς εταιριών κινεζικών συμφερόντων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ