2016-10-25 18:35:05
Φωτογραφία για N-TV: ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
Στο ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου 

για το ασφαλιστικό η ΟΤΟΕ

Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, υπογραμμίζει το γερμανικό δίκτυο N-tv, σε ρεπορτάζ του για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα. Το γερμανικό δίκτυο κάνει λόγο για ένα «φαύλο κύκλο» και τονίζει ότι: «Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές. Αυτό, με τη σειρά του, είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της. Και τώρα, οι δανειστές πυροβολούν ξανά».

Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία έφτασαν σχεδόν τα 17 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, αναφέρει το δημοσίευμα, που επισημαίνει ότι το υψηλό έλλειμμά τους είναι ένας από τους λόγους που καθιστούν επειγόντως αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις. «Η κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει σε νέα στήριξη από τους δανειστές της», συμπληρώνει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, που ενέκρινε σήμερα ο ESM.


Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΟΤΟΕ με αίτημα την ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό με τον οποίο όπως σημειώνει «ισοπεδώνονται κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων». Οι αιτήσεις, με τις οποίες ζητείται από το ΣτΕ να ακυρωθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν στον «αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου» συντάχθηκαν από ομάδα δικηγόρων υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη και επικαλούνται 11 λόγους ακυρώσεως, μεταξύ των οποίων:

Την έλλειψη ειδικής, εμπεριστατωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης,Την παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους να εγγυάται την επικουρική κοινωνική ασφάλισηΤην παραβίαση της αρχής της ανταποδοτικότητας ως παραμέτρου του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλισηΤην παραβίαση του δεδικασμένου που απορρέει από τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (2287-2290/2015)Την παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του ΑνθρώπουΤη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 102 και τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλειας.Η Ομοσπονδία εκφράζει αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της προσπάθειας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ