2016-10-25 19:59:09
Φωτογραφία για Οι σημερινοί Έλληνες και το Μεγάλο ΟΧΙ του Οκτώβρη του 40!
Αφιέρωμα στη Μεγάλη Ημέρα του Οκτώβρη...Παρόλο που οι διεθνείς εξελίξεις σκιάζουν και θέτουν την Παγκόσμια ειρήνη σε αμφισβήτηση, ο ελληνικός λαός γιόρτασε το Μεγάλο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλη την επικράτεια θυμίζοντας ακόμη μια φορά τον ηρωισμό των πατεράδων και παππούδων του και πολύ περισσότερο ότι δεν μπήκε μπροστά σε διλήμματα ούτε τότε, ούτε ενωρίτερα, ούτε μετά. Πέρασαν εξήντα ένα χρόνια από το ηρωικό Έπος του 40. Έπος που έκανε τον ελληνικό λαό περήφανο και ζούμε εμείς σήμερα λεύτεροι.

Κατά τη γιορτή της Μεγάλης ημέρας την οποία παρακολουθήσαμε μέσα από τους δέκτες μας, πέρασαν και ακούστηκαν λόγοι θερμοί και μηνύματα από διάφορους κομματάρχες και «άρχοντες» του τόπου. Είδαμε παρελάσεις και τύμπανα, εξοπλισμένες τις ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε …ενδεχόμενο και να υπερασπιστούν τα ιδανικά της φυλής. Είδαμε ασπρογάλανο και μας σηκώθηκε η τρίχα μας από την ελληνική λεβεντιά και το κάλλος, ακούσαμε εμβατήρια και Τραγουδήσαμε τα Τραγούδια της Βέμπο και από το νου μας πέρασε το σύνδρομο της σημερινής «μουσικής» και τα «τραγούδια» που ακούν οι νεοέλληνες.


Είδαμε και αναπαραστάσεις μέσα από το γυαλί… καλή του ώρα, φρόντισε το επίσημο ελληνικό κράτος να μας θυμίσει τα χρέη έναντι της πατρίδας και την αποστολή μας. Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης είδαμε και τα αεροπλάνα μας έτοιμα να πέσουν στη φωτιά, επιλεκτικές ομάδες και άλλα πολλά ήταν τα χαρακτηριστικά της Μεγάλης Εθνικής μας γιορτής τούτον τον Οκτώβρη που έδειξε ότι και σήμερα ο ελληνικός λαός μπορεί να αντισταθεί στα αρπαχτικά όρνεα της Δύσης, να επιλέξει και να διεκδικήσει το μέλλον του και τα συμφέροντά του και να αμυνθεί ενάντια σε κάθε Πόλεμο.

Παράλληλα μ’ αυτά βλέπαμε και τον κόσμο να αποδεκατίζεται, να ξαναζούμε πάλι τη φρίκη των αμερικανικών εγκληματιών βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν, να δεχόμαστε σιωπηλοί ως ένοχοι τα «λάθη» των αμερικανών καμικάζι σε νοσοκομεία και καλύβες και σιωπηλά να συνηγορούν και οι κυβερνήσεις λέγοντας… να τελειώνουμε τώρα, έτσι που να φεγγρίζει κυριολεκτικά η εικόνα του αφανισμού ενός ολόκληρου λαού που θα υπάρξει και συνέχεια. Ανθρώπινες υπάρξεις να πνίγονται κατά εκατοντάδες στις θάλασσες και στους ωκεανούς και όσοι γλιτώνουν να δέχονται το… δυτικοπολιτισμικό «πρόσφορο» και όσοι μένουν να αγκαλιάζονται με το θάνατο που με τα ποικιλόμορφα πρόσωπα τους αφανίζει. Αυτά κι άλλα εκτός Ελλάδας που η ευρωνατοϊκή ελληνική κυβέρνηση δε «βλέπει» και που η Δύση δεν την απάλλαξε από τις ευθύνες.

Σημείο Εθνικής και Διαχρονικής αναφοράς στις δεκαετίες που πέρασαν και στους αιώνες!! που θα ακολουθήσουν, αποτελεί το Μεγάλο ΟΧΙ, που τιμά τους πατριώτες Έλληνες και καταδικάζει τους γραικύλους. Ένας Οκτώβρης του 40 αντιπαρατέθηκε στον Πρώτο Οκτώβρη του 21ου αιώνα με την επιβλητική παρέλαση από κάθε άποψη, που έδειξε μια οργανωμένη πολιτεία-κράτος έτοιμη για όλα! Κι ενώ βλέπουμε κάθε χρόνο κάποιες αναβαθμίσεις σε ό, τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις, οι ένοπλες ελληνικές δυνάμεις αναβαθμίζονται όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά για τις επιδιώξεις των ξένων.

Είναι ο σημερινός ελληνικός στρατός ισάξιος με τον στρατό του 40; Την απάντηση δε θα τη δώσουμε εμείς αλλά οι αρμόδιοι. Εκείνο που θα πούμε είναι ότι την ικανότητα των ελληνικών δυνάμεων τη βλέπουμε μόνο σε…ειρηνευτικές αποστολές, που το ΝΑΤΟ καθορίζει. Αν αυτό λέγεται ικανότητα εμείς το λέμε ανικανότητα και δε μας το επιτρέπει η συνείδηση να τον συγκρίνουμε με το στρατό του 40!. Ασφαλώς και δε φταίει ο στρατός για το κατάντημά του, αλλά οι κάθε κυβερνήσεις που τον καθοδηγούν ανθελληνικά και, δεν το ευχόμαστε, κάποια στιγμή θα το δούμε.

Σε έναν κόσμο «νέο» made in usa, οι στρατοί καθίστανται άχρηστοι αφού δεν έχουν οράματα και αξίες ένεκα τις ιμπεριαλιστικής ισοπέδωσης και επιπλέον χρησιμοποιούνται σε αδύνατους λαούς με σκοπούς άγνωστους για τους γνωστούς πολέμους ακόμα και μ’ εκείνον του 40. Κι αυτό για την συγκρότηση ενός σωστού στρατού που να μπορεί να υπερασπιστεί τα ιδανικά της πατρίδας του, επιβάλει παν απ’ όλα στα σχολειά την παρουσία της σωστής παιδείας η οποία αποσαθρώνεται συνεχώς.

Επί πλέον σήμερα οι πόλεμοι δε γίνονται κατ’ ανάγκη με στρατούς αλλά με άλλα μέσα πιο αποτελεσματικά και ασύγκριτα μικροδάπανα. Παρόλα αυτά ο στρατοί χρειάζονται για την ασφάλεια των χωρών τους. Έτσι λένε. Μάλιστα πρέπει να πληρώνονται καλά οι αξιωματικοί μας για να αποδίδουν…!!, όπως την ίδια μέρα δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ. και τον απλό φαντάρο του δίνουν μια αμοιβή γελοία που φτάνει μόνο να αγοράσει προφυλακτικά και ξυραφάκια.

Στον κόσμο και πάλι, στον αραβόκοσμο, όπως τον λέμε εμείς, και στα δεινά του. Στο κόσμο που γίνεται αγνώριστος, άγριος και βάρβαρος. Ένας κόσμος που τον έβαλαν να φαγώνεται μεταξύ του προκειμένου να λιγοστεύει και χωρίς πολλά έξοδα. Ένας κόσμος που η Δύση περιφρονεί και υποτιμά και τον οπλίζει τα χέρια με μίσος και το νου με σκοτάδια. Ένας κόσμος υποβαθμισμένος που υπόκειται στη θανατηφόρο αρρώστια του AIDS, τι φτιαγμένη από τον άνθρωπο για την εξόντωσή του και τον επίμονο και αειθαλή εμπαιγμό των φαρμακευτικών εταιριών, χρόνια τώρα στην...αναζήτηση για το κατάλληλο φάρμακο…! Ένας κόσμος που «αναγκάζει» και τον Πάπα Παύλο Ιωάννη το Β` τον καημένο, τον… αγιάνθρωπο, να αμαρτάνει ρίχνοντας αφορισμούς στους καταραμένους που σφάζουν Χριστιανούς. Ενός Πάπα που του «πονά» η καρδιά για ειρήνη. Ενός Πάπα που ευλογεί των δυτικών όπλα και εξαγριώνει λαούς έτσι που να πρωτοστατεί στο ξεκίνημα του ιερού Πολέμου. Και καλά δεν ευχόμαστε να συμβεί αλλά αν συμβεί και χαθεί και ο Πάπας; Αυτός το ’φαγε το ψωμί του, θα πάει και στον παράδεισο… Όμως ο κόσμος που χάνεται κι εκείνος που μένει τρισάθλιος πίσω του ποιος έχει την ευθύνη;

Να κλείσουμε με δηλώσεις ισλαμιστών ηγετών που λένε ότι ακόμα δεν άρχισε ο «ιερός Πόλεμος» και θα θυμίσουμε πρόσφατο σχόλιό μας που μεταξύ άλλων γράφαμε: «Όσο κι αν οι Αμερικάνοι προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και να επανακτήσουν το κατεστραμμένο τους κύρος, μ’ αυτές τις μεθόδους δεν τα καταφέρνουν. Όσο κι αν οι τερατόμορφες πολεμικές βιομηχανίες πιέζουν για να κερδίσουν βρώμικο χρήμα, ο Πόλεμος μπήκε στην πορεία του. Όσο κι αν η οικονομική ύφεση προϋπήρχε πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και η τρομοκρατία έπεσε σαν θεού δώρο, η αντίπερα όχθη έχει πάρει τα πράγματα με άλλο μάτι και πολύ σοβαρά. Υπάρχουν και οι παλιοί λογαριασμοί των περιβόητων χριστιανικών σταυροφοριών, οι οποίοι από τον υποτιμημένο κόσμο του Ισλάμ δε θα περάσουν απαρατήρητες. Αν θέλουν οι λαοί ιδιαίτερα της Δύσης να γίνουν νοσταλγοί των περασμένων αιώνων, δεν έχουν παρά να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν ενάντια στην…τρομοκρατία. Έτσι θα έχουν συμβάλει στο τελικό χτύπημα όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και του Πλανήτη μας.» (14 10.2001)

Αυτά λοιπόν τα μηνύματα έπρεπε και όφειλαν να στείλουν οι άρχοντες και οι πολιτικοθρησκευτικοί καρεκλοκένταυροι ηγέτες στις 28 Οκτώβρη 2001 και όχι παραμύθια της χαλιμάς και εθνικούς βερμπαλισμούς. Τότε θα μπορούσαμε να μιλούμε με Εθνική σοβαρότητα για την σημασία και αξία της επετείου του Μεγάλου Ελληνικού ΟΧΙ. Όταν τα σχολειά μας θα είχαν να δώσουν στα παιδιά μας την πληθώρα των αξιών και των Αγωνιστών του 40 και της αμέσως μετά Εθνικής Αντίστασης, 1941-1944.

Τα διαχρονικά του Οκτώβρη: Από το Αρχείο του Βάιου Φασούλα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ