2016-10-26 01:19:10
Φωτογραφία για Πρώτη φωτογραφία του νέου ρωσικού ICBM RS-28 Sarmat
Ο επίσημος ιστοχώρος της ρωσικής εταιρίας «Academician V.P.Makeyev State Rocket Centre», έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (intercontinental ballistic missile / ICBM) τύπου RS-28 «Sarmat» (SS-X-30). Πρόκειται για τον πύραυλο που προορίζεται να αντικαταστήσει τους RS-20V Voevoda (κωδικοποίηση κατά ΝΑΤΟ: SS-18 Satan).

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Μπορίσοφ, είχε αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι οι νέοι ICBM θα είναι διαθέσιμοι σε διάφορες διαμορφώσεις, ενώ η κεφαλή θα έχει βάρος 10 τόνων!

Το πρωτότυπο του πυραύλου για τις πρώτες δοκιμές θα έχει ακριβώς το μέγεθος που θα έχει ο πύραυλος όταν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως η κεφαλή δεν θα είναι πραγματική, αφού σε αυτό τη φάση οι δοκιμές θα αφορούν το μηχανικό μέρος της προώθησης στη διαδικασία εκτόξευσης του πυραύλου.


Οι RS-28 Sarmat θα διαθέτουν στο μέλλον 10-15 κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle), οι οποίες δηλαδή θα περιέχουν πολλαπλές επιμέρους κεφαλές, οι οποίες θα κινούνται αυτόνομα προς ξεχωριστό στόχο, ορισμένες ενδεχομένως και ψεύτικες, ενώ αναφέρεται ότι η ταχύτητα κεφαλών προς τον στόχο θα είναι υπέρ-υπερηχητική (hypersonic) φθάνοντας ταχύτητες από 7-12 Mach!

Ως αποτέλεσμα, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η αναχαίτιση από οποιοδήποτε σήμερα γνωστό αντιβαλλιστικό σύστημα, ενώ θα διαθέτουν πλήθος αντιμέτρων με στόχο επίσης την αποτροπή αναχαίτισής του.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ