2016-10-26 17:57:06
Φωτογραφία για Έκλεισαν το νηπιαγωγείο λόγω ... κοξάκι
Αρχικά καταγράφηκε ένα περιστατικό σε μικρό μαθητή του νηπιαγωγείου ωστόσο μέσα σε λίγα 24ωρα προστέθηκαν άλλα δυο

Κλειστό από σήμερα και μέχρι την Δευτέρα θα παραμείνει το νηπιαγωγείο του Πύργου καθώς μέσα σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν τρία κρούσματα γρίπης από τον ιό κοξάκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αρχικά καταγράφηκε ένα περιστατικό σε μικρό μαθητή του νηπιαγωγείου ωστόσο μέσα σε λίγα 24ωρα προστέθηκαν άλλα δυο με παιδίατρο της περιοχής να ενημερώνει τη Διεύθυνση Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης και αυτή με τη σειρά της τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Λουμπούνη.

Όπως έγινε γνωστό το σχολείο έκλεισε για προληπτικούς λόγους αρχικά για να γίνει ένας υγειονομικός καθαρισμός και στη συνέχεια απολύμανση με την ευκαιρία και της αργίας της 28ης Οκτωβρίου με τους γονείς λόγω ανησυχίας να κρατούν τα παιδιά τους από σήμερα στο σπίτι.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουμπούνης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου ο ιός προσβάλει συνήθως μικρά παιδιά και εκδηλώνεται με πυρετό και σε κάποιες περιπτώσεις με εξανθήματα. Ωστόσο έχει ήπια εξέλιξη ενώ διαρκεί για 3 με 5 μέρες και περνάει χωρίς θεραπεία. Στην περίπτωση της μετάδοσης σε ενήλικες τα πράγματα ειναι σοβαρότερα καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μυοκαρδίτιδα.


Ο κ. Λουμπούνης σημείωσε ότι ενημερώθηκε προφορικά για τα περιστατικά ενώ προχώρησε σε σύσταση για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου και στη συνέχεια απολύμανσης στους χώρους του σχολείου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί αρκετά σποραδικά κρούσματα στην Κρήτη ωστόσο δεν προκαλούν ανησυχία καθώς δεν έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας. Παράλληλα τόνισε ότι μέτρα όπως η τήρηση των κανόνων υγιεινής τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην διακοπή της μετάδοσης του ιού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ