2016-10-27 14:07:12
Φωτογραφία για 6 πράγματα που καθαρίζεις λάθος
Ένας ενημερωμένος οδηγός έρχεται να ανανεώσει τη ρουτίνα καθαρισμού σας με αυτές τις συμβουλές από το τμήμα... Good Housekeeping Research Institute Home Appliances and Cleaning Products. Την επόμενη φορά οπλισμένες με γνώση τα παράθυρα, τα κουζινικά σκεύη, η κουρτίνα μπάνιου, τα χαλιά, τα ρούχα και τα ηλεκτρονικά σας δεν θα έχουν κανένα λάθος.

1. Παράθυρα

Μην κάνετε το λάθος να καθαρίσετε τα παράθυρα του σπιτιού μία ηλιόλουστη ημέρα. Το κάνετε συχνά, σωστά; Στεγνώνουν πολύ γρήγορα και αφήνουν πίσω ίχνη. Σε μια συννεφιασμένη ημέρα, ξεκινήστε με την καθαριότητα του κουφώματος με ένα καθαρό πανί, ενώ με μία βούρτσα απομακρύνετε τη σκόνη, για να εξαλείψετε τη βρωμιά αποφεύγοντας τη λάσπη. Τη στιγμή που πολλοί ειδικοί προτείνουν τη χρήση εφημερίδας ως ένα εργαλείο καθαρισμού, καλύτερο είναι να το αποφύγετε δεδομένου ότι μπορεί να είναι βρώμικη. Χρησιμοποιήστε πανιά μικροϊνών για καθαρά τζάμια!


2. Πιάτα, ποτήρια και κουζινικά σκεύη

Μην παρεμβάλλετε διαφορετικά αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων. Τα ανόμοια σκεύη που φωλιάζουν μαζί, δεν θα καθαριστούν επιτυχώς. Επιπλέον, φροντίστε να μην αναμιγνύετε ασημένια και μαχαιροπήρουνα από ανοξείδωτο χάλυβα. Παράλληλα, τοποθετήστε τα βρώμικα αντικείμενα στο πρώτο επίπεδο, ώστε να είστε κοντά στον βραχίονα ψεκασμού.

3. Κουρτίνα μπάνιου

Δεν χρειάζεται να πετάξετε την κουρτίνα μπάνιου, εάν είναι βρώμικη. Απλά βάλτε την στο πλυντήριο σας σε ζεστό νερό σε ελαφρύ πρόγραμμα μαζί με κάποιες παλιές πετσέτες και μικρή ποσότητα χλωρίνης για να αφαιρέσετε τυχόν μούχλα. Η κουρτίνα σας θα είναι σαν καινούρια.

4. Λεκέδες χαλιών και ταπετσαρίες

Το ένστικτό σας μπορεί να λέει ότι πρέπει να ψεκάσετε το καθαριστικό πάνω στον λεκέ, αλλά αυτό μπορεί να βλάψει το χαλί ή το ύφασμα και να καταστήσει δύσκολο το ξέπλυμα. Αντί αυτού, ψεκάστε ένα πανί με το καθαριστικό και ταμπονάρετε απαλά την περιοχή έως ότου ο λεκές φύγει. Ξεπλύνετε με τον ίδιο τρόπο με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό.

5. Ρούχα

Ένα κοινό λάθος είναι ότι ρίχνετε γενναιόδωρες ποσότητες απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων ή μαλακτικού μέσα στο μηχάνημα. Τα περίσσεια υγρά δεν θα βοηθήσουν τα ρούχα σας να γίνουν πιο καθαρά. Πάντα μετράτε προσεκτικά και ακολουθήστε τις συστάσεις για την ποσότητα. Αν το φορτίο είναι πολύ μεγάλο ή βρώμικο, προσθέστε λίγο περισσότερο απορρυπαντικό ή μαλακτικό.

6. Ηλεκτρονικά

Τα κινητά τηλέφωνα, τα iPods και άλλες συσκευές χειρός τεχνολογίας λερώνονται, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να τις ψεκάζετε με ένα καθαριστικό. Ένα πανί από μικροΐνες είναι το καλύτερο για τον καθαρισμό οθονών LCD. Μάλιστα, ένα στεγνό πανί Swiffer απομακρύνει τη σκόνη και τους λεκέδες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ