2016-10-27 18:39:27
Φωτογραφία για ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ
Άμεση επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ ζητεί η Ν.Δ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα συνεδριάσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο την συγκρότηση του ΕΣΡ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επιταχυνθεί η διαδικασία και αντί για Τετάρτη ή Πέμπτη η Διάσκεψη να συνέλθει την Δευτέρα. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα εκδηλωθεί αργά την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να είναι έτοιμη για κατάθεση έως την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.


Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. «Γι' αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο. Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία» σημειώνει. 

Άμεση επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ ζητεί η Ν.Δ.

Την ανάγκη επαναφοράς στο ΕΣΡ των «συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του» υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία καταθέτει άμεσα πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση του «τραγικού αδιεξόδου που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο», όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πρόταση του κόμματος «καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό». «Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης έστειλε μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στον διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μόλις επιστρέψουν στο Συμβούλιο οι αρμοδιότητες που αφαίρεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά σαφές ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία, ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ερωτηθείς για τη στάση της Ν.Δ. από εδώ και πέρα, είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει με ένα καλόπιστο πνεύμα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Εμείς θα έχουμε εποικοδομητική στάση, θα καταθέσουμε πρόταση νόμου σε αρμονία με το σκεπτικό της απόφαση του ΣτΕ ... Θέλουμε να προχωρήσει η αδειοδότηση, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο» σημείωσε, μιλώντας στον ''Real FM'' και πρόσθεσε: «Λέμε στην κυβέρνηση να χαμηλώσει τους τόνους και να καθίσει να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ