2016-10-28 17:22:11
Φωτογραφία για H «Έκρηξη» του ΥΕΘΑ Καμμένου στην κουτοπονηριά του Τούρκου ΥΠΑΜ Φικρί Ισίλ!»
Τη συνέχιση της συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στο Αιγαίο και στην Κεντρική Μεσόγειο, επιβεβαίωσε στη ...Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία μετείχε και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, οι σύμμαχοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, αλλά και να ενισχύσουν με συμμαχικές δυνάμεις την ευρωπαϊκή επιχείρηση SOPHIA που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μεσόγειο από το 2015.

«Η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι στενότερη από κάθε άλλη φορά», δήλωσε με ικανοποίηση ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η συνεργασία με την ΕΕ έχει φέρει αποτελέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν ουσιαστικά».


Ο ίδιος προσέθεσε ότι το ΝΑΤΟ παρέχει συγκεκριμένη στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά και της ευρωπαϊκής FRONTEX και βοήθησε να «κοπούν» οι οδοί παράνομων διελεύσεων μεταναστών που χρησιμοποιούσαν τα εγκληματικά δίκτυα διακινητών

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριζε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι να δώσει τέλος στην Νατοϊκή αποστολή, προκαλώντας την Άμεση αντίδραση του Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

Την πρόθεση της Άγκυρας να θέσει τέλος στην Νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές στο προσφυγικό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίλ μετά τη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου προκάλεσε την «Έκρηξη» και την Άμεση Αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ισίλ στο κρατικό Τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο TRT «η Νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών ήταν μια προσωρινή αποστολή, και δεν είναι πλέον αναγκαία», επομένως «πρέπει να λάβει τέλος».

«Είτε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι εδώ είτε όχι, θα συνεχίσουμε τη μάχη μας κατά των προσφυγικών ροών» πρόσθεσε ο Ισίλ.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι «η Τουρκία ενημέρωσε σχετικά την Βορειοατλαντική Συμμαχία»…Αλλά δεν του πέρασε!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ