2016-10-29 09:17:17
Φωτογραφία για Αύριο η υπογραφή της CETA
Την Κυριακή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και του Καναδά, προκειμένου να ...υπογραφεί η διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, γνωστή και ως CETA.

Μετά και τη σχετική έγκριση από το τοπικό κοινοβούλιο της Βαλονίας - και την κατ’ επέκταση συναίνεση του Βελγίου - ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της Συνόδου για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας.

«Αποστολή επετεύχθη! Μόλις συμφώνησα με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να διεξαχθεί η Σύνοδος Ε.Ε. - Καναδά αυτή την Κυριακή» έγραψε στο Τwitter της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και το μεσημέρι θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής.

Αρχικώς, το τοπικό κοινοβούλιο της Βαλονίας - γαλλόφωνης επαρχίας του νότιου Βελγίου - είχε απορρίψει τη συμφωνία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση των Βρυξελλών να μη συναινέσει στην υπογραφή της.

Κατόπιν μίας σειράς έντονων διαβουλεύσεων, επήλθε συμφωνία στη βάση ενός νέου κειμένου, το οποίο εγκρίθηκε χθες από τη Βαλονία, ανάβοντας το πράσινο «φως» για την έγκριση του συμφώνου ελεύθερου εμπορίου.

Πλέον και οι 28 χώρες - μέλη της Ε.Ε. στηρίζουν τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, θα μπορούσε να αυξήσει το εμπόριο κατά 20%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ