2016-10-30 23:29:08
Φωτογραφία για Τι θα συμβεί όταν ένα μυστηριώδες σύννεφο ύλης συγκρουστεί με τον γαλαξία μας [video]
Το 1963 ένας φοιτητής αστροφυσικής, ο Γιλ Σμίθ, ανακάλυψε κάτι παράξενο παρατηρώντας έξω από τον γαλαξία μας. Σύμφωνα με τις αναφορές του επρόκειτο για ένα γιγαντιαίο, μυστηριώδες σύννεφο σκόνης και ύλης που κατευθύνεται με ταχύτητα 1.126.541 χιλιομέτρων προς τον Γαλαξία μας.

Το πιο παράξενο με το συγκεκριμένο σύννεφο είναι ότι διαθέτεται αρκετό αέριο για να σχηματίσει 2 εκατομμύρια άστρα ιδίου μεγέθους με τον δικό μας ήλιο.

Για επόμενα σχεδόν 40 χρόνια τοπ σύννεφο παρέμεινε ένα μυστήριο, πράγμα που άλλαξε κάπου το 2000 όταν ο αστρονόμος Jay Lockman άρχισε να παρατηρεί το σύννεφο με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι μελέτες του επέτρεψαν στους επιστήμονες της NASA να παρατηρήσουν και να υπολογίσουν τη τροχιά του γύρο από τον γαλαξία μας.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η σύγκρουση θα είναι ισχυρή, ωστόσο οι επιπτώσεις για τον γαλαξία μας θα είναι σχεδόν ασήμαντες, καθώς η ύλη του σύννεφου είναι αδύνατο αν απειλήσει την ισορροπία του γαλαξία μας.

Οι παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχουν δείξει ότι το γιγαντιαίο σύννεφο θα συγκρουστεί με τον γαλαξία μας σε 30 εκατομμύρια χρόνια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ