2016-10-31 15:08:07
Φωτογραφία για Εκδήλωση για τον Καποδίστρια στην Πάτρα
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016 όσοι παραβρέθηκαν στο χώρο του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είχαν τη χαρά να απολαύσουν μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Πατρών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδας». Προβλήθηκε ένα βίντεο 30 λεπτών, το οποίο αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ συνολικής διάρκειας 7 ωρών. Πρώτος ομιλητής ήταν Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αιγίνης π. Εμμανουήλ Γιαννούλης με θέμα: «Ο Καποδίστριας ως πρότυπο Χριστιανού ηγέτη». Ο π. Εμμανουήλ ανέδειξε στην ομιλία του τις αρετές του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ προβλήθηκε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει συγκεντρώσει
. Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας, του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α, με θέμα: «H άσκηση της πολιτικής ως πράξη υπέρτατης θυσίας για την πατρίδα». Ο κ. Μηνάογλου προέβαλε, μεταξύ άλλων, όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον Καποδίστρια να ξεχωρίζει ως πολιτικός ηγέτης στο πέρασμα του χρόνου. Και οι δύο ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με το ζωντανό λόγο τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ομπλού Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, πολλοί σεβαστοί Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και πλήθος κόσμου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Ιερομόναχου π. Νικηφόρου ο οποίος ταξίδεψε από την Ι. Μ. Αγίου Αθανασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» ευχαριστεί τον κ. Βασίλη Τριανταφύλλου, πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το προσωπικό του Ιδρύματος, για την ευγενική παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου και την άριστη φιλοξενία, καθώς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΛΥΧΝΟΣ» της Ι.Μ. Πατρών και «ΑΧΕΛΩΟΣ TV» για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους η κασετίνα με το επτάωρο ντοκιμαντέρ με τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ευχόμαστε με τη βοήθεια και την πρόνοια του Θεού η πατρίδα μας να μπορέσει να βρει μέσα στη δύσκολη αυτή πορεία του χρόνου έναν παρόμοιου βεληνεκούς ηγέτη.

«Ε Ν Ω Μ Ε Ν Η   Ρ Ω Μ Η Ο Σ Υ Ν Η»

ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ  ΚΑΙ  ΜΕΛΕΤΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ