2016-10-31 20:45:08
Φωτογραφία για Το “λουκέτο” στο νοσοκομείο Πατησίων στερεί από τους κατοίκους ένα οφθαλμολογικό τμήμα
Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα των γιατρών της κλινικής να συμμετέχουν στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με οφθαλμολογικό ιατρείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται το “Γ. Γεννηματάς” και το “Τζάνειο”.

Λείπει από τους κατοίκους της περιοχής (και) η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Πατησίων.

Το “λουκέτο” στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα κατέστησε ανενεργό το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο αναμένεται να επαναλειτουργήσει όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, καταδικάζοντας το κλείσιμο των λεγόμενων “μικρών” νοσοκομείων Πατησίων, Δυτικής Αττικής και Πολυκλινική.

Το κλείσιμο, που έγινε έπειτα από εντολή της τρόικας, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως “ένα από τα εγκλήματα εναντίον της δημόσιας περίθαλψης από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ”. Κάνουν, δε, λόγο για παρόμοιο έγκλημα με την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Πατησίων.


Σύμφωνα με την ΑΡΣΙ, πριν το “λουκέτο” στο νοσοκομείο, τον Σεπτέμβριο του 2013, η κλινική εφημέρευε κανονικά ανά τετραήμερο, λειτουργούσε με δέκα χειρουργικά τραπέζια ανά εβδομάδα και διέθετε 13 κλίνες νοσηλείας.

Μετά το λουκέτο, τα εξωτερικά ιατρεία παρέμειναν στο κτίριο του Πατησίων, ενώ τα χειρουργεία γίνονταν πλέον στο “Αγία Όλγα”.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν υλοποίησε την απαίτηση του υγειονομικού κινήματος για πλήρη επαναλειτουργία των νοσοκομείων αυτών, αλλά προχωρά στην πλήρη εκκένωση του κτιρίου του Πατησίων, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Με αυτό το δεδομένο, για να συνεχίσει την λειτουργία της, η κλινική θα πρέπει να μετακομίσει εξ ολοκλήρου στο “Αγία Όλγα”.

Μείωση

Η ΑΡΣΙ καταγγέλλει ότι η δύναμή της μειώνεται, καθώς από 13 κλίνες νοσηλείας που διέθετε, τις παρέχονται μόνον τρεις, ενώ δεν διατίθεται για τις ανάγκες της ο αναγκαίος χειρουργικός χώρος και χρόνος.

Δεν διατίθεται, επίσης, η απαραίτητη αίθουσα προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής παρακολούθησης, που ως τώρα λειτουργεί στο Πατησίων.

Δεν έχει λυθεί ούτε το πρόβλημα της μετακόμισης των οφθαλμολογικών ιατρείων και του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού τους από το Πατησίων σε κατάλληλους χώρους του “Αγία Όλγα”.

Όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙ, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα των γιατρών της κλινικής να συμμετέχουν στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με οφθαλμολογικό ιατρείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται το “Γ. Γεννηματάς” και το “Τζάνειο”, που ανήκουν στην ιδια εφημεριακή ομάδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ