2016-11-01 10:59:13
Φωτογραφία για Πανελλαδική Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των 68 Μπλόκων, στην Νίκαια [video]
Οι αγρότες ενώθηκαν την χθεσινή Κυριακή στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Νίκαιας και πήραν αποφάσεις για τους επόμενους αγώνες που προγραμματίζουν.

Από το βήμα της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας, τόνισε πως «ό,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Τα περυσινά μαζικά μπλόκα της αγροτιάς ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει αφορολόγητο όριο από 8670-9500 ευρώ στο εισόδημα και επιπλέον 12.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ ως τότε διατυμπάνιζε ότι θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες για τους αγώνες μας. Αναγκάστηκε να πάει χρονικά πιο πίσω το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Βάλαμε φρένο σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που στόχευε να πάρει. Είναι στο χέρι μας να αποκρούσουμε την νέα επίθεση με την οργάνωση και τους αγώνες μας».

Μέσα από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις θα διεκδικήσουν:


-Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους αλλά και αλλαγή κανονισμού διεκδικώντας ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των ζημιογόνων αιτιών και αποζημίωση στο 100% των ζημιών.

-Εξόφληση αγροτών και κτηνοτρόφων από ΟΠΕΚΕΠΕ σε επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, προγράμματα, επιστροφή φόρου στα καύσιμα.

-Από τις Τράπεζες σταμάτημα της παρακράτησης των χρημάτων και της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και να υπάρχει ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των αγροτών.

-Κάλυψη των απωλειών από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές-εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα».

Επίσης ο κ. Μπούτας κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα από τους εργαζομένους και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε και η πρόεδρος της ΟΓΕ κ. Χριστίνα Σκαλαμπούκα που παραβρέθηκε στη σύσκεψη της Νίκαιας, τονίζοντας ότι «είμαστε μαζί σας, στηρίζουμε τον αγώνα σας».

Είναι εμφανές ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας, καθώς η αγροτική παραγωγή είναι η βάση για κάθε κοινωνία και ιδιαίτερα για την ελληνική κοινωνία, αφού η ελληνική αγροτική παραγωγή μπορεί όχι μόνο να ζήσει τον πληθυσμό της Ελλάδας, αλλά και αποφέρει πολύτιμο συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η χώρα ασφυκτιά μέσα στο σιδερένιο χέρι της ΕΕ που επιβάλει απαράδεκτους περιορισμούς στην εν γένει αγροτική παραγωγή, με στόχο το ξεκλήρισμα των αγροτών και την παράδοση της γης τους στις διάφορες ξένες εταιρείες και φαντς.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ