2016-11-01 19:02:18
Φωτογραφία για Η περικοπή που έβγαλε “στους δρόμους” τους φυσικοθεραπευτές
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται εδώ και χρόνια, απαιτούν οι φυσικοθεραπευτές των Δημόσιων δομών (Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας κλπ), οι οποίοι με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου το 2012 απώλεσαν το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) προσφάτως είχε επισημάνει την εκκρεμότητα στον Υπουργό Υγείας για πολλοστή φορά, τονίζοντας πως ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό.

Αν και το αίτημα έχει γίνει στα λόγια δεκτό από τον Ανδρέα Ξανθό, η Αριστοτέλους μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε κάποια διορθωτική κίνηση. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του, προκηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας (11.00 – 15.00) για τους φυσικοθεραπευτές – εργαζομένους στις δημόσιες δομές, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Καλεί, παράλληλα, τους εργαστηριούχους φυσικοθεραπευτές να στηρίξουν την κινητοποίηση των συναδέλφων τους.

Ο ΠΣΦ διεκδικεί:

Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Άμεση κάλυψη των αναγκών των δημοσίων δομών σε φυσικοθεραπευτές

Σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι φυσικοθεραπευτές θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας, στις 12.00.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ