2016-11-04 00:02:07
Φωτογραφία για “Θερμή” υποδοχή ετοιμάζουν στην Κρήτη για τον Ανδ. Ξανθό
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

«Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου» στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο οποίο μεταβαίνει την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας (ΠΦΥ).

Οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία του νομού (ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο) απαιτούν να τους δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα κάνουν, διαμηνύοντας στον Ανδρέα Ξανθό να μην πατήσει το πόδι του αν πρόκειται να μοιράσει μόνο εξαγγελίες.

«Δεν τσιμπάμε σε εθιμοτυπικές επισκέψεις» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης. «Δεν θα συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική των μειωμένων προσλήψεων και των μειωμένων απαιτήσεων» ξεκαθαρίζει. «Οι δημόσιες δομές υγείας βρίσκονται στο κόκκινο» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Γιώργος Κωστάκης. «Ούτε άδεια μπορείς να πάρεις, ούτε να αρρωστήσεις» συμπληρώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Βενιζέλειο», Γιώργος Χονδροζουμάκης, καταγγέλλοντας πως οι ελλείψεις είναι τέτοιες που οδηγούν σε ανθρωποφαγία, αφού μόνο στα χέρια δεν πιάνονται οι εργαζόμενοι για τις βάρδιες.


Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση αποτελούν θέματα αιχμής για τους εργαζόμενους στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ ζητούνται απαντήσεις και για τοπικά ζητήματα όπως αυτό του διαχωρισμού του «Βενιζέλειου» από το ΠΑΓΝΗ που έχει υλοποιηθεί μόνο «στα χαρτιά». Για όλα τα προαναφερόμενα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ετοιμάζει αγωνιστική υποδοχή στον Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας από άλλα σωματεία να πάρουν κι αυτά μέρος.

Στο μεταξύ, η «ατζέντα» της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

9.00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα διαχείρισης κονδυλίων ΕΣΠΑ για την Υγεία.

10:00 Επίσκεψη στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γ.Ν. Ηρακλείου και συνάντηση με Διοίκηση και εργαζομένους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

13:00 Επίσκεψη στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. και συνάντηση με Διοίκηση και εργαζομένους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

16.00 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα αν. Γενικού Γραμματέα διαμορφώνεται ως εξής:

9:00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

10:30 Επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Αλικαρνασσού.

12:00 Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Λαμπρινό.

13:00 Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου.

14:00 Συνάντηση εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πηγή: cretetv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ