2016-11-04 17:45:08
Φωτογραφία για Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για ΕΣΡ, άδειες και επικείμενο ανασχηματισμό
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ...Real fm και στο δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για ΕΣΡ και ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

- Η κυβέρνηση είχε πάρει τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ, προχώρησε σε ένα αντισυνταγματικό νόμο, όπως έκρινε το ΣτΕ, προσπαθώντας να βάλει μαύρο σε βιώσιμους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με μια κεντρική και αυθαίρετη απόφαση για 4 άδειες. Έφτασε στο σημείο ο κ. Παππάς να φέρει τροπολογία που επιχειρούσε να ρίξει μαύρο μέσα σε 5 μέρες και την πήρε τελικά πίσω. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει με μια ρεβανσιστική διάθεση ότι είναι ευτυχής που έκλεισε στα καμαράκια τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και απαντούσε με αλαζονεία σε δημοσιογράφο που θα έμενε άνεργη. Είχαμε και μια πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ, του κ. Πολύδωρα, πρόταση που είπαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να στηρίξουμε.


- Έχουμε καταγγείλει αυτές τις πρακτικές, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να τις αποτρέψουμε. Συνεπώς εδώ που φθάσαμε δεν ήταν δεδομένο, φθάσαμε και με την σκληρή προγραμματική μας αντιπολίτευση.

- Όλα αυτά τα πήρε πίσω η κυβέρνηση και χθες έφτασε στο σημείο να βάλει σε δύο τροπολογίες την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, αυτό που ζητούσαμε από πέρσι και δεν το έκανε.

- Θεωρούμε ότι ήταν μια ήττα της κυβέρνησης και ότι πέρασαν οι θέσεις μας και εμείς συμβάλλαμε για να μην παραμείνουν σε ισχύ οι αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Παππά, εμείς θέλουμε να υπάρξει ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μακριά από την λογική του παρελθόντος.

- Έχουμε μπροστά μας τη νέα διάσκεψη των προέδρων. ΕΣΡ πρέπει να υπάρξει. Η προηγούμενη σύνθεση που πρότεινε η κυβέρνηση, δεν έλαβε τα 4/5 και επίσης, χρειάζεται τώρα η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Συνεπώς, πρέπει να φέρει μια σύνθεση που μπορεί να πετύχει τα 4/5. Καλούμε την κυβέρνηση με σοβαρότητα να δει το θέμα και να μην οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο την κατάσταση.

- ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο αδιέξοδο. Συντηρούν ακρότητες και μικροκομματικά παιχνίδια. Δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων, ούτε και την επίλυση όλων των οικονομικών προβλημάτων της κοινωνίας, που και εκεί κάνουν τα ίδια, με διχαστικό λόγο μεταξύ τους, με τεχνητή πόλωση.

- Εμείς δεν αποτελούμε το συμπλήρωμα κανενός. Είμαστε ο αυτόνομος πόλος της κεντροαριστεράς, σαφώς οριοθετημένος, τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ. Ακολουθούμε τις δικές μας πολιτικές, καθορίζουμε την ατζέντα και θέλουμε αυτήν να την ακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Παλεύουμε για την αλλαγή πολιτικών, αποτρέπουμε αντισυνταγματικές διατάξεις, κάνουμε προτάσεις ως εποικοδομητική προγραμματική αντιπολίτευση.

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό

- Το κυριότερο θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, χωρίς να σημαίνει ότι και αυτά δεν παίζουν ρόλο, αλλά οι πολιτικές.

- Το πρόβλημα δεν λύνεται με μία λογική μεταγραφών αλλά με αλλαγή πολιτικών.

- Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις πολιτικές με στόχο την αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, τις μεταρρυθμίσεις με εξοικονόμηση δαπανών αλλά ακολουθείται μία πολιτική με φόρους πάνω στους φόρους.

- Τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται και δεν υπάρχει καν διάθεση αυτοκριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι είναι όλα καλώς καμωμένα.

- Συνεπώς, κανένας ανασχηματισμός προσώπων δεν πρόκειται να δώσει λύση στα αδιέξοδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ