2016-11-05 01:29:06
Φωτογραφία για Αντιδράσεις στο Νοσοκομείο: Στέλνουν 4 αναισθησιολόγους στη Λαμία
Παίρνουν τους αναισθησιολόγους από το Νοσοκομείο Βόλου, για να καλύψουν τα κενά στη Λαμία. Παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου και ο Διοικητής, κ. Μάνθος Δραμητινός, είχε δεσμευθεί ότι, εφόσον οι γιατροί δεν το επιθυμούν, δεν θα γίνει, χθες τέσσερις από τους αναισθησιολόγους έλαβαν ειδοποίηση ότι θα κάνουν και εφημερία στο Νοσοκομείο της Λαμίας, που από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αναστείλει τη λειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης γιατρών.

Αυτό όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό στο Νοσοκομείο Βόλου με τους ίδιους τους γιατρούς να διαμαρτύρονται, ενώ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ν. Χαυτούρας, κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «συνεχίζει τις μετακινήσεις τις οποίες κατήγγειλε παλαιότερα ως αντιπολίτευση, απορρυθμίζοντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου και των χειρουργείων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών ετησίως γίνονται περίπου 4.500 αναισθησίες στο ΓΝΒ, γεγονός που καταδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελούν οι γιατροί που τώρα καλούνται να μεταβαίνουν από το Βόλο στη Λαμία, για να κάνουν εφημερίες μέχρι… να επιλυθεί το πρόβλημα στη Φθιώτιδα.


«Οι εμβαλωματικές λύσεις δεν αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης, επισήμανε ο κ. Χαυτούρας, αντίθετα διαλύουν το συγκεκριμένο τμήμα και στη Μαγνησία».

Από την πλευρά ωστόσο της Διοίκησης χθες υπογραμμιζόταν προς τους γιατρούς που είναι υπό μετακίνηση τις επόμενες μέρες, ότι ανάλογες αποφάσεις λαμβάνονταν και παλαιότερα και ότι αποτελεί μία συνήθη τακτική από την ΥΠΕ να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα εκ των ενόντων μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της ίδιας διοικητικής περιφέρειας.

Κανένα ενδιαφέρον για την Αλόννησο

Στο μεταξύ για μία ακόμη φορά η προκήρυξη για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου απέβη άκαρπη.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία τρία χρόνια για τη λειτουργία του Ιατρείου Αλοννήσου επιστρατεύεται γιατρός από το Βόλο με το σύστημα των μετακινήσεων προκειμένου να στελεχωθεί το ιατρείο και να καλυφθούν οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Η 5η ΥΠΕ είχε προκηρύξει τη θέση χωρίς ωστόσο να υπάρξει ενδιαφέρον και έτσι το πρόγραμμα μετακινήσεων γιατρών από το Βόλο, που σημειωτέον δεν πληρώνονται εγκαίρως για αυτό, θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ