2016-11-07 08:55:10
Φωτογραφία για ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ ΠΑΣΙΠΑΑ - ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 7-11-2016

e-mail: [email protected] Αρ. Πρωτ 29/2016

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας αναγκάζουν να σας υπενθυμίσουμε κάποια δεδομένα που έντεχνα αποκρύπτονται και διαστρεβλώνονται με σκοπό τη φαλκίδευση του αγώνα των ιατρών και οδοντιάτρων ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ.

Προχωρήσαμε στην ίδρυση του σωματείου μας τον Οκτώβρη του 2014, λόγω του ελλείμματος στην αντιπροσώπευση μας από τους υπάρχοντες συνδικαλιστικούς φορείς των ιατρών ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ. Η αίσθηση και η απογοήτευση που προκάλεσε η έκφραση των συμφερόντων της ομάδας που προσέφυγε σε δικαστική προστασία έναντι του ιδρυτικού νόμου του ΠΕΔΥ και μόνο, έκανε απαραίτητη την ίδρυση του συλλόγου που θα εξέφραζε αποκλειστικά τους ιατρούς που εντάχθηκαν στο σύστημα ως ΠΑΑ.


Μας λοιδόρησαν και μας αποκάλεσαν διασπαστές. Σήμερα αφού βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να επιτύχουμε τους κύριους στόχους μας, τη μισθολογική και βαθμολογική μας εξίσωση με τους ιατρούς ΕΣΥ, και θέσαμε τις βάσεις διαλόγου με τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς για τη διαβούλευση περί τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, οι όροι αντιστρέφονται. Οι ιατροί ΠΑΑ είναι το «μήλον της έριδος» που θα δώσει λόγο ύπαρξης στη συνδικαλιστική ηγεσία των λειτουργών του ΠΕΔΥ και κάποιοι επιθυμούν να σφετεριστούν την θέση που εκ φύσεως κατέχει ο ΠΑΣΙΠΑΑ. Τώρα που εκδόθηκαν και οι τελευταίες Διαπιστωτικές πράξεις για την κατάταξή μας βάσει του νόμου 4368/2016, μετά από τη συνεχή και καθημερινή μας προσπάθεια, και παρά τις καθυστερήσεις που συνεχίζονται λόγω των δυσάρεστων συνεπειών που θα έχουν οι νομοθετικές συνέπειες της «2ης ευκαιρίας» επιχειρούν ανερυθρίαστα να πείσουν πως νοιάζονται τάχα για τα συμφέροντά μας. 

Συνάδελφοι σας καλούμε να πάρετε σαφή θέση και να στηρίξετε τον ΠΑΣΙΠΑΑ. Γυρίστε την πλάτη στους εκπροσώπους του παρελθόντος. Τους επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό του διασπαστή και τους υπενθυμίζουμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις τύχες μας στα χέρια άλλων. Οι ιατροί ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ αλλά στηρίζει την επιλογή που έγινε προ διετίας και προωθεί τη μεταρρύθμιση της δημόσιας ΠΦΥ.

Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε με ξεκάθαρα και ειλικρινή λόγια και να επιλέξουμε ποια ομάδα και ποια επαγγελματική σχέση υποστηρίζουμε. Ως πρώτο σωματείο των ιατρών ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το σφετερισμό του χαρακτήρα των συλλογικών μας οργάνων από όπου και αν προωθείται.

Τέλος αναφορικά με σφάλματα και παραλείψεις στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης θα προβούμε στην κατάθεση υπομνήματος στο Υ.Υ. το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πληροφορηθεί ότι συνάδελφοι που κατέθεσαν εγκαίρως και νομίμως την παραίτηση από ένδικα μέσα και εργάζονται επί μακρόν ως ΠΑΑ, δεν κατετάγησαν ενώ αντίθετα ιατροί που υπηρετούν με δικαστική προστασία έλαβαν βαθμό ιατρού ΕΣΥ. Καλούμε όποιον συνάδελφο έχει ανάλογα προβλήματα να μας ενημερώσει και να λάβει γνώση των κινήσεων που έχουμε σκοπό να αναλάβουμε

Ο Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Παπαλέτσος Ιωάννης   Γώγου Μαίρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977237383
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ