2016-11-07 15:40:16
Φωτογραφία για Ανοίγουν τις πύλες τους τα «Λουτρά Παράδεισος» στη Θεσσαλονίκη
Ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό τα «Λουτρά Παράδεισος», ή αλλιώς Μπέη Χαμάμ στην Εγνατία με Μητρ. Γενναδίου, με αφορμή..

έκθεση φωτογραφίας για την κινηματογραφική ταινία της Ραιάνα Ομπερμάγιερ, «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω».

Ο σύνθετος κόσμος των γυναικών, και οι ακόμη συνθετότερες εκφάνσεις του, αναβιώνουν υπό τη σκέπη του σύνθετου δια-κόσμου της θολοδομίας του μνημείου, έστω και κινηματογραφικά, έστω και με τα σύγχρονα και απλοποιημένα μέσα λούσης, μία στιγμή της κατά προορισμό χρήσης του και κατακτούν -από άλλο δρόμο, για άλλους λόγους και αιώνες μετά- τους χώρους που ήταν προορισμένοι για την αποκλειστική χρήση τους από άντρες.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στο πλαίσιο του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου η Εφορεία μας φιλοξενεί στα πλατώ του αποδυτηρίου του γυναικείου τμήματος του λουτρού τις φωτογραφίες πλατώ της Ζωής Δαλαΐνα, αναβιώνοντας τις πολλαπλές εκφάνσεις των γυρισμάτων.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, παρουσία της συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Rayhana και των παραγωγών Κώστα και Michele Γαβρά.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιτρέξουν και το κατάκοσμο μνημειακό εμβαδόν στο διάστημα από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ