2016-11-08 00:18:08
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Μικρή αύξηση μισθών το Σεπτέμβριο
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τις εταιρίες να αυξήσουν τις αποδοχές έχουν περιορισμένα αποτελέσματα. Οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,2%, χάρη σε μια άνοδο 0,4% στο βασικό μισθό. Τις αποδοχές ενίσχυσαν και οι τιμές καταναλωτή.

Οι μισθοί ενισχύθηκαν ελαφρώς στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριο σε ετήσιους όρους, γεγονός που υπονοεί πως οι εργαζόμενοι βλέπουν μόνο μέτρια άνοδο στις αποδοχές τους παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τις εταιρίες να πληρώνουν περισσότερα.

Οι συνολικές αποδοχές εμφάνισαν ετήσια άνοδο 0,2%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας. Οι συνολικοί μισθοί είχαν παραμείνει αμετάβλητοι τον Αύγουστο.

Η άνοδος του Σεπτεμβρίου στηρίχθηκε από μια αύξηση 0,4% στους βασικούς μισθούς, σηματοδοτώντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδων.

Ξεχωριστά, οι μισθοί των full time και part time εργαζομένων ενισχύθηκαν κατά 0,4 και 0,3% αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, εκτός των προσπαθειών κυβέρνησης και φορέων χάραξης πολιτικής που επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δουν σημαντικές ανόδους στις αποδοχές τους για να τονώσουν την καταναλωτική δαπάνη που θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη, τους μισθούς ενίσχυσε μια υποχώρηση στις τιμές καταναλωτή τους τελευταίους μήνες.

Εξαιρώντας τον πληθωρισμό, οι μισθοί εμφάνισαν ετήσια άνοδο 0,9% και ο Σεπτέμβριος ήταν ο όγδοος συνεχόμενος μήνας αυξήσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ