2016-11-08 02:10:20
Φωτογραφία για Τράπεζες για MEGA: Βρείτε νέους μετόχους ή πάμε σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων
Στο παρα πέντε είναι και πάλι ο γνωστός επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλλιπόπουλος να ενεργοποιήσει το σχέδιο Β’ προκειμένου να εισαχθούν στο κανάλι νέοι επενδυτές. Αυτή την στιγμή οι τράπεζες έχουν δεσμέυσει από τα έσοδα το χρηματικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ έναντι του ομολογιακού δανείου 90 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές σε δημόσιο και ταμεία φτάνουν τα 18 εκτ. ευρώ. Το ΜEGA χρωστάει 6 μήνες σε μισθούς στου εργαζόμενους ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν σε προμηθευτές.

Οι τράπεζες προκειμένου να πληρωθεί η μισθοδοσία έδωσαν έγκριση να αποδεσμευτούν 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει διότι πλέον τα χρήματα αυτά διεκδικούν και οι διαφημιστικές.

Στην παρούσα φάση οι τράπεζες θα συζητήσουν μια νέα διαπραγμάτευση με τους μετόχους όπου και εκεί θα θέσουν το ζήτημα της εκκαθάρισης. Μονόδρομος πλέον είναι οι τράπεζες να ζητήσουν νέα αύξηση κεφαλαίου αλλά με την μορφή μετρητών και νέο σχέδιο διάσωσης. Οι τράπεζες εκτιμούν ότι η εισαγωγή νέοων μετόχων θα τους πείσει να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς η διαφορετικά να πάνε σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΜΠΙΡΤΣ Ο... ΛΟΤΖΕΣΚΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΜΠΙΡΤΣ Ο... ΛΟΤΖΕΣΚΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ