2016-11-08 04:59:48
Φωτογραφία για Καραμανλής – Μεϊμαράκης: θα δούμε ΦΩΣ μόνο με «εθνική συνεννόηση»
Πυκνώνουν τα μηνύματά των Κώστα Καραμανλή και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που αφορούν στην αγωνία τους για την κατάσταση της χώρας. Οι δημόσιες παρεμβάσεις τους είναι σαφείς και έχουν υπερεθνικό χαρακτήρα.

Οριοθετώντας το πλαίσιο αρχών και σκέψεων των δύο πολιτικών ανδρών μπορούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα στον κοινό τους λόγο:

Η σύγχυση στην κυβέρνηση και η έλλειψη προτεραιοτήτων προκαλούν επιδείνωση των δεικτών της οικονομίας και άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο δήθεν πόλεμος των «νταβατζήδων» σε καμία περίπτωση σε σημαίνει συνέχιση του αγώνα που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του.

Η γενική πολύ κακή κατάσταση της χώρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθιστά την πατρίδα μας έρμαιο των ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων ειδικά σε ότι αφορά τις ισορροπίες μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η εικόνα φτώχειας, αδυναμίας και διχασμού που παρουσιάζει η Ελλάδα στον έξω κόσμο, δίνει το δικαίωμα στους «γείτονες» να ονειρεύονται εδάφη.


Καραμανλής και Μεϊμαράκης, υποστηρικτές της «εθνικής συνεννόησης» για τα μεγάλα θέματα, επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη για συναίνεση σε βασικές πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΦΩΣ, μακριά από το σκοτάδι της κρίσης. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επαναφέρει την σταθερή του θέση για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Μία τέτοια πολιτική στάση θα στείλει μήνυμα δυνατό και ισχυρό στην ίδια την Ελληνική κοινωνία, σε δανειστές αλλά και επενδυτές, πως η Ελλάδα είναι συμπαγής και δυνατή μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις. Ο Κώστας Καραμανλής, ιδιαιτέρως επί της εθνικής συναίνεσης, μιλά για την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας, σ’ ένα δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Προσθέτει πως η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Ο λόγος στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε τι άλλο είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Άλλωστε αυτό ζούμε τα χρόνια του μνημονίου… το άλλο.

Υ.Γ.

Για τους κακόπιστους, θα θυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν τον πυλώνα της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ.

«Ο Κεντροδεξιός»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ