2016-11-08 06:40:14
Φωτογραφία για Είδηση σοκ για τον τουρισμό
Απόκλιση 3,5 εκατ τουρίστες μεταξύ ΣΕΤΕ και ΤτΕ Διαρκή εναλλαγή συναισθημάτων έχει δημιουργηθεί από την δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις του τουριστικού κλάδου στην χώρα μας, ειδικά για την φετινή χρονιά. Από σκοπιάς αριθμού τουριστών είναι σαφές ότι υπάρχει μία ραγδαία άνοδος και άπαντες συμφωνούν ότι η χρονιά θα κλείσει στα 27,5 εκατ. επισκέπτες.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ζήτημα έχει προκύψει με τα στατιστικά του τουρισμού τόσο για τα έσοδα, όσο και για τις αφίξεις. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που ανακοίνωσαν ο ΣΕΤΕ και η ΤτΕ.

Η ΤτΕ σημείωσε 17,195 εκατ. αφίξεις στο οκτάμηνο (Ιαν.-Αυγ.'16), ενώ τα στοιχεία που επεξεργάζεται ο ΣΕΤΕ (σ.σ. δεν πρόκειται για πρωτογενή στοιχεία του Συνδέσμου) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους Μεθοριακούς Σταθμούς για τις οδικές αφίξεις εμφανίζουν 20,665 εκατ. αφίξεις.

Το ζήτημα όμως δεν σταματάει στις αφίξεις, καθώς η μεγάλη απόκλιση δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα έσοδα. Όταν η Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη βρίσκεται στα 595 ευρώ τον Αύγουστο ανά ταξιδιώτη, τότε μία απόκλιση 3,5 εκατ. τουριστών μπορεί να δημιουργήσει μία "τρύπα" στα έσοδα περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ !

Η τεράστια απόκλιση στις αφίξεις - και κατ'επέκταση και στα έσοδα - σημειώνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και έχει προκαλέσει ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύουν οι δύο φορείς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ