2016-11-08 13:36:45
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Τα 3 ψέματα της “νέας” Κυβέρνησης για την Υγεία
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Ανασχηματισμό για την εξυπηρέτηση του κομματικού ακροατηρίου «βλέπει» στο αναδομημένο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου διατηρούνται οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Κατηγορεί, παράλληλα, τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να ψεύδεται για τη δημόσια περίθαλψη, στηλιτεύοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το 1ο ψέμα αφορά στη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη των ανασφαλίστων, η οποία κοστίζει περί τα 100 εκατ. ευρώ.

«Δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Περιλαμβάνεται στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 και την πληρώνουν οι πολίτες με το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης της Υγειονομικής Περίθαλψης 2% στους μισθούς και τις συντάξεις κάθε μήνα» τονίζει η Ομοσπονδία. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το κόστος είναι 8πλάσιο κατ’ έτος (800 εκατ. ευρώ) από όσα στοιχίζει η Περίθαλψη των Ανασφαλίστων.


Το 2ο ψέμα κατά την ΠΟΕΔΗΝ αφορά στις προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες εξαγγέλλονται χωρίς να υλοποιούνται.

«Η πραγματικότητα είναι μηδέν προσλήψεις και μείωση του προσωπικού κατά 7.695 υπαλλήλους στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι οι αντοχές του Συστήματος σε προσωπικό έχουν εξαντληθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, αναφέρει σχετικά: «Αρρώστησαν δύο Αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο της Λαμίας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου σταμάτησε τα χειρουργεία. Τόσο καλά. Για τις 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας που εξήγγειλε για άλλη μία φορά ο κος Τσίπρας, οι οποίες καλύπτονται εξολοκλήρου με κοινοτικά κονδύλια, λογαριάζει χωρίς ξενοδόχο Ο κος Τσίπρας δεν έχει εξασφαλίσει τα κοινοτικά κονδύλια. Λέει συνειδητά ψέματα».

Το 3ο και τελευταίο ψέμα του πρωθυπουργού, κατά την ΠΟΕΔΗΝ, έχει να κάνει με την ανασύσταση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την ώρα που κλείνουν Μονάδες ΠΦΥ μία μετά την άλλη.

«Δεκάδες Δήμοι δεν διαθέτουν ειδικευμένους ιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, παιδιάτρους κ.λ.π.), έστω συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ. Έπαψαν πια οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Φθάνουν σε σημείο να κάνουν έρανο να αγοράσουν χαρτί υγείας. Τα βιβλιάρια ασθενείας αραχνιάζουν στα ντουλάπια των σπιτιών, αφού η ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια περίθαλψη πληρώνεται εξολοκλήρου από τις τσέπες του κοσμάκη» αναφέρουν σχετικά οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, τα προαναφερόμενα είναι απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη σημασία στην τρόικα και την Εκκλησία, από τη ζωή των ασθενών.

«Ο κος Τσίπρας για την εξυπηρέτηση του κομματικού ακροατηρίου, διατήρησε Υπουργούς Υγείας τους μπαχαλάκηδες της Δημόσιας Περίθαλψης. Οι Υπουργοί Υγείας και ο κος Τσίπρας κτίζουν καριέρα στα αποκαΐδια του ΕΣΥ. Γαία πυρί μειχθήτω η Δημόσια Περίθαλψη» αναφέρει σχετικά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα FIAT 500 με mise en plis
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα FIAT 500 με mise en plis
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ